Гласуват кандидатурата на Красимир Влахов за конституционен съдияВ последното за

...
Гласуват кандидатурата на Красимир Влахов за конституционен съдияВ последното за
Коментари Харесай

Гласуват кандидатурата на Красимир Влахов за конституционен съдия

Гласуват кандидатурата на Красимир Влахов за парламентарен арбитър
В последното за седмицата пленарно съвещание депутатите ще стартират работа с разискване и гласоподаване на кандидатурата на Красимир Влахов за парламентарен арбитър, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Влахов е единственият претендент за поста от квотата на Народното събрание, а номинацията му бе направена от партиите от ръководещото болшинство ГЕРБ и „ Обединени патриоти “. Той ще получи поддръжката и на партия ВОЛЯ, които я оповестиха след извършената среща него. Красимир Влахов организира такава среща и представители на групата на Движение за права и свободи, които не обявиха позиция по отношение на неговата кандидатура, само че пък дадоха поддръжката си по време на гласуването в Комисията по правни въпроси.

Само „ Българска социалистическа партия за България “ бяха безапелационни, че Красимир Влахов няма да може да разчита на гласовете на техните депутати. Нещо повече – от левицата упрекнаха ръководещите, че изборът на парламентарен арбитър е превдварително решен, а това стана повода Янаки Стоилов, който трябваше да бъде номинацията на Българска социалистическа партия, да се откаже от конкуренцията.

Красимир Влахов към този момент бе изслушан от Правна комисия, а кандидатурата му – подкрепена. За да бъде дефинитивно определен за поста, той би трябвало да получи повече от половината от гласовете на присъстващите в пленарна зала народни представители. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР