Гласуваните на референдума в Русия поправки в конституцията на страната

...
Гласуваните на референдума в Русия поправки в конституцията на страната
Коментари Харесай

Окончателно: 77,92% от руснаците позволиха на Путин да остане на власт

Гласуваните на референдума в Русия ремонти в конституцията на страната са подкрепени от 77,92% , сочат данните на Централната изборна комисия (ЦИК) при 100% от обработените протоколи, осведомят ТАСС и други медии.
 Руснаците вземат решение бъдещето на Путин
Руснаците вземат решение бъдещето на Путин

Путин разгласи днешния ден за неработен

21,27% от участвалите на на допитването са дали своят вот срещу измененията.

Избирателната интензивност е 65%.

Гласуването, траяло близо седмица, завърши в 21,00 часа московско време в сряда . Основният ден на гласоподаване беше 1 юли. Руснаците също се възползваха от опцията да пуснат бюлетина от 25 до 30 юни. Референдумът беше продължен, с цел да се предотврати разпространяването на ковид.
 Путин зове руснаците да гласоподават за поправките в Конституцията
Путин зове руснаците да гласоподават за поправките в Конституцията

Важен е всеки един глас, сподели той

Съгласно закона, с цел да влязат в действие поправките, повече от половината участници на референдума би трябвало да ги поддържат.

Промените ще разрешат на президента Владимир Путин да остане на власт до 2036 година Настоящият 6-годишен мандат на Путин изтича през 2024 година

Водещият опозиционер Алексей Навални разказа предварителните резултати от референдума като " голяма неистина ", която не дава отговор на действителността.
 78,03% от руснаците гласоподаваха
78,03% от руснаците гласоподаваха " за " конституционните промени

По последни данни изборната интензивност е съвсем 65 %

Една от измененията планува рестартиране на президентските мандати на Путин от нула , което ще му разреши да ръководи още два мандата и евентуално да остане в Кремъл до 2036 година Според сегашните правила мандатът на 67-годишния водач изтича през 2024 година

Реформите също ще консолидират президентските пълномощия, като разрешат на президента да номинира топ съдии и прокурори. Реформите плануват стопански промени, които ще подсигуряват, че минималната заплата няма да бъде по-малка от минималния предел за прехранване и държавните пенсии ще бъдат поправени по отношение на инфлацията. Промените включват и споменаването, че руснаците " имат вяра в Бога ", макар че страната има дълга история като световна страна, а също се не разрешават гей браковете. Тези правила са в основата на консервативната и патриотична ценностна система, подкрепяна от Путин.

Кремъл се надяваше на висока изборна интензивност. Путин, който култивира известност на поръчител на постоянна Русия, повтори това в обръщение към народа тази седмица , насърчавайки жителите да гласоподават в поддръжка на промяната.

В пропагандните материали не се загатваше Путин или че може да остане на власт още едно десетилетие и половина . Вместо това бе изобразено дете, което целува баба си с девиз " За обезпечено пенсиониране ". На различен афиш съветско семейство желае да се " запазят фамилните полезности ".

Кремъл с отвращение отсрочи планувания за 22 април избор поради разпространяването на ковид и налагането на ограничения за преодоляване на епидемията.

През януари тази година Путин излезе с оферти за реформиране на конституцията от 1993 година и те небрежно бяха утвърдени от двете камари на Народното събрание и районните депутати. Той настоя руснаците да си кажат последната дума, макар че референдум за конституционната промяна не е наложителен по закон, като стимулира решението си с това, че плебисцитът ще даде легитимност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР