Гласуването за отстраняването на Никола Минчев в НС е само

...
Гласуването за отстраняването на Никола Минчев в НС е само
Коментари Харесай

Кой печели от сътресенията във властта?

" Гласуването за отстраняването на Никола Минчев в Народно събрание е единствено една от няколкото генерални подготовки, които предстоят, преди вота на съмнение. Това, което видяхме в пленарна зала в сряда е, че има ново болшинство и по всичко проличава, че то ще гласоподава оставката на Никола Минчев”. Това уточни политологът Димитър Ганев.

Той обясни и какъв брой гласа са нужни в пленарна зала, както и какви са вероятните трикове с кворума, с цел да може вотът да е сполучлив. Журналистът Асен Агов от своя страна си напомни предходен сходен избор – този за отстраняването на Огнян Герджиков.

„ Това е алегоричен жест с отстраняването на ръководителя. Така се унищожава доверието в ръководещото мнозинство”, уточни той.

Според Агов протичащото се в Народно събрание е толкоз грозно, че отвращава обществото.

„ Има страховит публичен дисонанс сред ръководещи и общество доста хора споделят, че това ни го е донесла демокрацията. Но не е по този начин – при демокрацията има справедливост”.

„ Удивително е по какъв начин Има Такъв Народ работи като политически вирус. Миналата седмица – рецесия в държавното управление. Тази седмица – рецесия в Народното събрание. За пръв път имаме политическа партия, която сътвори публично държавна и парламентарна рецесия за пари”, уточни от своя страна политологът.

И добави: „ Ако в действителност ще вървят по този начин нещата – по-добре да отидем на избори”.

„ Голям е дисонансът – и тук приказваме за доверието на хората. Имахме болшинство, което пристигна с желанието за изчегъртване. В кратковременен, булеварден формат – работи, само че в дълготраен - това не е държавност, не е политика”, безапелационен е и журналистът Георги Куртев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР