Гласуването за ново правителство на Румъния ще се състои на

...
Гласуването за ново правителство на Румъния ще се състои на
Коментари Харесай

Румъния избира ново правителство на 24 февруари

Гласуването за ново държавно управление на Румъния ще се състои на 24 февруари, съобщи организация Аджерпрес.

Ръководството на Народното събрание утвърди през днешния ден графика в процедурата по встъпване в служба на ново държавно управление, откакто кабинетът на малцинството на Национално-либералната партия бе свален с избор на съмнение, импортиран от Социалдемократическата партия и Демократичния съюз на унгарците в Румъния, предава Българска телеграфна агенция.

Ръководството на Народното събрание, в който социалдемократите имат болшинство, реши през днешния ден чуванията на новите министри да се проведат идната седмица - на 17,18 и 19 февруари, а гласуването за ново държавно управление да бъде на 24 февруари от 16,00 ч.

След триумфа на вота на съмнение президентът Клаус Йоханис организира съвещания с парламентарно показаните партии и още веднъж предложи за министър председател водача на либералите Лудовик Орбан, който предложи през вчерашния ден държавно управление в същия състав, като сваления с избор на съмнение.

Според румънски медии президентът Йоханис и Национално-либералната партия желаят да провокират предварителни парламентарни избори, с цел да обезпечат на държавното управление солидно болшинство за реализиране на набелязаните промени. За да се стигне до предварителен избор, Народното събрание би трябвало да отхвърли две оферти за министър председател и държавно управление в период от 60 дни.

Отстраненият министър председател удостовери през днешния ден, че задачата е привикване на предварителни избори, оповестява още Аджерпрес. Лудовик Орбан съобщи, че Национално-либералната партия води борба " на живот и гибел " със Социалдемократическата партия и че предварителните избори са нужни, тъй като не може да съжителстват " едно обикновено държавно управление " и една парламентарна конструкция, доминирана от СДП, която " торпилира всичко ". /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР