Гласуването за Кмет на годината“ за мандат 2019-2023 започна днес.

...
Гласуването за Кмет на годината“ за мандат 2019-2023 започна днес.
Коментари Харесай

Кметове от Югозапада в надпреварата “Кмет на годината” за мандат 2019-2023 

Гласуването за „ Кмет на годината “ за мандат 2019-2023 стартира през днешния ден. В година на локални избори състезанието, проведен от Kmeta. bg, по традиция обгръща целия изтичащ мандат на локалните управляващи. Всички български жители могат да оценят работата на градоначалниците със своя избор в платформата Kmetnagodinata. bg. Допитването продължава до 23. 59 ч. на 14 септември, единствено от IP адреси от България.

В конкуренцията вземат участие всички 265-има кметове на общини в страната. Изключение тази година е направено за 4 общини – Разлог, Якоруда, Нова Загора и Никола Козлево. Причината е, че там актуалните кметове не извършват функционалностите си през целия мандат (избрани са по-късно или краткотрайно извършват длъжността) и по тази причина няма по какъв начин да бъдат оценени за четиригодишия интервал наедно с останалите.

Категориите в състезанието “Кмет на годината ” за мандат 2019-2023 са:

– Кмет на годината ;

– Кмет на гражданите;

– Смарт сити;

– Зелена община;

– Градска среда;

– Туризъм и култура;

– Спорт и юношески политики.

Кметове от Югозападна България вземат участие в другите категории. В категория „ Малка община “ за първото място се борят кметовете на Белица, Симитли, Струмяни, Банско, Кресна, Сатовча, Гърмен и Хаджидимово.

В категорията „ Средна община “ сили и поддръжка ще мерят Атанас Стоянов, кмет на Сандански, кметът на Петрич Димитър Бръчков и Владимир Москов, кмет на Гоце Делчев. Фаворит в категорията за момента е кмета на Сандански, който събира сериозна поддръжка, което в края на мандата е своебразен отзив за свършеното през последните 4 години в града.

В категория „ Голяма община “ за доверието на хората ще се бори кметът на Благоевград Илко Стоянов.

Всеки може да поддържа своя любимец и в двете съществени категории „ Кмет на годината “ и „ Кмет на жителите “ като подкрепите някой от кметовете от област Благоевград. Важно е да знаете, че на всеки 24 часа можете да гласувате от еднакъв имейл.

Регистрацията за гласуването в платформата Kmetnagodinata. bg става през профил в обществената мрежа Фейсбук, профил в Гугъл или с различен имейл, като в последния случай вотът би трябвало да бъде доказан през посочения имейл.

Във всяка категория спечелилите ще са трима – за дребна, междинна и огромна община, съгласно броя на популацията. (Малка община – с население до 20 000 жители; Средна община – с население от 20 000 до 50 000 жители; Голяма община – с население над 50 000 жители). Типовете общини са избрани съгласно формалните данни на Национален статистически институт за броя на популацията към 31. 12. 2022 година

Победителите в състезанието ще бъдат оповестени на формалната гала “Кмет на годината ” за мандат 2019-2023, която ще се организира на 19 септември 2023 година в София. Церемонията ще бъде излъчена и по Българска национална телевизия 1 и Българска национална телевизия 4 на 21 септември от 21. 00 ч.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР