Гласуването за изборите за австрийски парламент протича с пълна скорост,

...
Гласуването за изборите за австрийски парламент протича с пълна скорост,
Коментари Харесай

Парламентарен вот без инциденти в Австрия

Гласуването за изборите за австрийски парламент протича с цялостна скорост, установяват локалните медии.
Много от имащите право на глас 6,4 милиона гласоподаватели към този момент са дали своят вот, заяви АПА.
Водещият претендент на Народната партия и някогашен канцлер Себастиан Курц пусна своята бюлетина малко след 11 часа в родния му квартал на Виена Майдлинг. В късата си тирада по-късно той изрази вярата си позитивен излаз за партията си от вота. Много преди идването на някогашния канцлер пред тълкуването дойде навалица публицисти, както от Австрия, по този начин и от чужбина.
С нормалното леко закъснение за него гласоподава Вернер Коглер, основен претендент на Зелените, в неделя сутринта в начално учебно заведение във Виена. Човек не би трябвало да се заблуждава от урните, сподели пред чакащите публицисти. " Ако желаете Зелените в Парламента, вие също би трябвало да гласувате зелено, когато се съмнявате. " Той разказа нощта от вота с думите, че енеговата партия е водила предизборната си битка до до 2:30 сутринта.
Дори и първият измежду политиците в Австрия към този момент пусна своя глас. Федералният президент Александър Ван дер Беллен отиде със брачната половинка си Дорис Шмидауер и „ Първото куче “ Юли в начално учебно заведение във Виена-Ландщрасе до урната. След изборите той няма да се поддаде на „ напън от времето “ при образуването на държавно управление, акцентира Ван дер Белен пред публицисти. Президентът не пожела да назова изтеклата предизборна акция изключително мръсна.
Поради комплицираният метод за подаване на гласове и по пошщата е допустимо чак в четвъртък да стане известно кои съдружни болшинства са нсалице. Според анкетите е няма проблем в предричането на първото място на Народната партия на Курц - единственият въпрос е с кого той ще влезе в коалиция. През 2017 година Национален парк завоюва първото място за първи път от 2002 година с 31,47 % (62 мандата), а Курц стана най-младият канцлер на 31-годишна възраст. Коалицията му се разпадна през май заради аферата " Ибиса ". Така че на канцлера му се наложи да разгласи пресрочни парламентарни избори единствено две години след постоянния избор.
На изборите ще бъдат разпределени 183 места. Новият парламент с новоизбраните депутати ще заседава за първи път на 23 октомври - още веднъж в различната постройка в Хофбург. Защото постройката на Народното събрание към момента се ремонтира, напомня БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР