Гласуването за бъдещ генерален директор на ЮНЕСКО е тази вечер

...
Гласуването за бъдещ генерален директор на ЮНЕСКО е тази вечер
Коментари Харесай

Кандидатът на Катар или на Франция ще оглави ЮНЕСКО

Гласуването за предстоящ общоприет шеф на ЮНЕСКО е довечера в Париж.

Един против различен се изправят представителят на Катар Хамад бин Абдулазиз ал Кауари и на Франция Одре Азуле, заяви Франс прес.

Петдесет и осемте членове на Изпълнителния съвет на Организацията на Обединените народи за обучение, просвета и просвета проведоха през днешния ден следобяд промеждутъчен избор , с цел да дефинират кой ще се бори в последния кръг против катареца.

Те избраха френската кандидатка пред египтянката Мушира Хатаб с 31 против 25 гласа, с два неутрални гласа.

Двете кандидатки си поделиха второто място на вчерашното четвърто гласоподаване с по 18 гласа. Победител още веднъж беше Кауари с 22 гласа.

Това накара основаната в Париж организация да гласоподава отново през днешния ден, с цел да дефинира коя ще бъде на финала.

Египет публично изиска инспекция за вероятни нередности в процедурата по избирането на нов общоприет шеф на ЮНЕСКО, съобщи ДПА. През последните няколко дни египетски медии упрекват богатия на енергийни потребни изкопаеми Катар, че купува гласове в интерес на своя претендент,

Ако Азуле и Кауари получат довечера еднакъв брой гласове на финалния избор, спечелилият ще бъде избран посредством чоп, заяви Ройтерс.

За поста на началник на организацията в началото имаше девет претенденти. Преди още да стартира гласуването, Гватемала и Ирак изтеглиха предложенията си. По-късно се отхвърлиха претендентите от Азербайджан и Виетнам.

Ерик Рубин: Излизането от ЮНЕСКО на Съединени американски щати носи обръщение >>>
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР