Гласуването в парламента на Албания за ратифициране на оспорваната мигрантска

...
Гласуването в парламента на Албания за ратифициране на оспорваната мигрантска
Коментари Харесай

Албания отлага ратификацията на мигрантската сделка с Италия

Гласуването в Народното събрание на Албания за одобрение на оспорваната мигрантска договорка с Италия беше отсрочено в четвъртък, до момента в който депутатите чакат документи от Конституционния съд, който, предава Ройтерс.

Споразумението, съгласно което, беше и правозащитни групи и беше оспорено в съда от депутати от опозиционната Демократическа партия на Албания.

Парламентът на Албания трябваше да ратифицира съглашението в четвъртък, само че представител на Народното събрание сподели, че гласуването е било отсрочено, до момента в който не бъдат налични всички съответни документи от съда. Това е единствено условност, само че тя не сподели по кое време ще се организира гласуването.

Съгласно съглашението, оповестено през ноември, членът на Европейски Съюз Италия ще отвори два лагера в Албания , която не е член на Европейски Съюз.

Един лагер ще ревизира мигрантите при идването им, а втори ще ги задържа, до момента в който се обработват молбите за леговище. След това на мигрантите или ще бъде позволено да влязат в Италия, или ще бъдат репатрирани.

Противниците твърдяха, че то нарушава конституцията, като трансферира територия и държавна власт на друга страна, изказване, което съдът отхвърли.

Проектът провокира съпоставения с, който беше оспорен от Върховния съд на Англия. Оттогава Брюксел съобщи, че италианските проекти не нарушават правото на Европейския съюз.
 Италия отхвърля сравненията на проекта ѝ за мигрантите с този на Англия
Италия отхвърля сравненията на проекта ѝ за мигрантите с този на Англия

Рим ще построи два бежански лагера в Албания
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР