Гласуването в Европейския парламент в сряда по пакета Мобилност не

...
Гласуването в Европейския парламент в сряда по пакета Мобилност не
Коментари Харесай

Росен Желязков за пакета Мобилност: Войната не е нито загубена, нито спечелена

Гласуването в Европейския парламент в сряда по пакета " Мобилност " не е окончателното му приемане, а единствено следващ стадий. Това съобщи министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков в " Панорама ".

Той добави, че предстоят институционални договаряния и в тях България ще продължи да отстоява позициите си.

Министърът съобщи, че приемането на пакета, против който стачкуват българските превозвачи, е станало посредством напън и комплицирани процедурни похвати и разяснява, че това е станало без правни и процедурни учредения.
Росен Желязков, министър на превоза, осведомителните технологии и известията: Нашата цел беше пакетът да не влезе в пленарна зала, тъй като там борбата беше предрешена.
Евродепутатите от Източна Европа са едвам една трета от членовете на Европейския парламент, изясни той.

Сега България ще се опита да забави договарянията до края на румънското председателство на Европейски Съюз и до идващия Европейски парламент, който ще бъде определен след изборите.

Желязков сподели, че България е имала ясна позиция от самото анонсиране на измененията през 2016 година Както и че тя е подбудена от обстоятелството, че световните процеси са лишили българските превозвачи от обичайни пазари като Турция и Иран и те се се преориентирали към Централна Европа, откъдето в този момент се пробват да ги изтласкат.
Росен Желязков, министър на превоза, осведомителните технологии и известията: Показахме, че институциите могат да се обединят, когато става дума за национална идея.
Той съобщи, че българските евродепутати са се държали почтено в пленарната зала и им благодари.

Желязков отхвърли укора на Сергей Станишев, че по време на българското председателство на Съвета е била пропусната опцията да се решат по-благоприятно въпросите на превозвачите. Министърът уточни, че България е внесла голям брой компромисни оферти по текстовете, само че те са били посрещнати с безмълвие от огромните страни, които изчакали председателството на Австрия да одобряват решения в търсената от тях посока.

Министърът разяснява и свадите с парцелите на хора от властта. Според него при подозрения хората, които заемат държавни позиции би трябвало да ги освобождават.
Росен Желязков, министър на превоза, осведомителните технологии и известията: Всичко е в областта на морала и правото. В страни без дълга традиция в правила за контролиране на публичните връзки, моралът постоянно стои на назад във времето.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР