Гласуването в 32-те източни провинции започна в 7:00 ч. местно

...
Гласуването в 32-те източни провинции започна в 7:00 ч. местно
Коментари Харесай

Местните избори в Турция приключиха. Започна броенето на бюлетините

Гласуването в 32-те източни провинции стартира в 7:00 ч. локално време и завърши в 16:00 ч. Избирателните секции в останалите провинции започнаха в 8:00 ч. и завършиха в 17:00 ч. Започна броенете на гласовете, обобщава в. " Сабах ".

Сред 61,44 млн. гласоподаватели с право на глас 1,03 млн. младежи гласоподаваха за първи път . В цялата страна бяха раздадени общо 206 000 урни с бюлетини, които дадоха път на претендентите от 34 политически партии.

На изборите ще бъдат определени кметове на 81 провинции, 973 региона и 390 града , както и над 50 000 мухтари (местни лидери). Освен това гласоподавателите ще могат да избират членове на провинциални и общински препоръки.

Централаната изборна комисия авансово дефинира реда на политическите партии в интегралната бюлетина. Въпреки че в началото бяха позволени 36 партии, в изборния пейзаж настъпиха промени с отдръпването на две партии и преименуването на друга.

Партията на нововъведенията се отхвърли от присъединяване в конкуренцията, което понижи броя на участващите партии на 35. Освен това партията " Велика Турция " се трансформира в партия " Окак ", а Младата партия (МП) също разгласи отдръпването си.

Забележително отсъстваща от идните избори е Партията за смяна в Турция (ППТ), която се сля с Републиканската национална партия (РНП) през юни под управлението на сегашния народен представител от РНП Мустафа Саръгюл.

Управляващата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) си обезпечи първото място в бюлетината, до момента в който главната опозиционна Републиканска национална партия (РНП) се приземи на 18-та позиция.

Партньорът в ръководещия алианс , Партията на националистическото придвижване (MHP), е на 31-во място, а Партията на националното тъждество и народна власт (DEM) е на девето място.

В бюлетината Партията на положителното (İYİ) ще заеме втората позиция, а Партията на демокрацията и напредъка (DEVA) - 33-то място. Забележително е, че Партия " Фелисити " и Партия " Бъдеще " са избрани надлежно за 34-та и 16-та позиция.

Позициите обрисуват също по този начин Партията на новото благополучие (YRP) на осмо място, Работническата партия на Турция (TİP) на 32-ро място и Демократическата партия (DP) на 24-то място.

Новопоявилите се партии като Партията на анадолското единение (ABP) и Партията на светлата народна власт (ADP) означават наличието си в бюлетината.
 Турция избира локални управляващи
Турция избира локални управляващи

Вотът е тест за ръководството на Ердоган

Междувременно медиите са обект на възбрана за издание на вести, прогнози и мнения по отношение на изборите и техните резултати до 18:00 ч. в деня на изборите.

До 21:00 ч. е позволено да се разгласяват единствено вести , свързани с изборите, и официални съобщения, издадени от Централната изборна комисия, макар че изборният орган си резервира правото да поправя този период, в случай че е належащо.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР