Гласуването на Резолюция от Общото събрание на ООН, осъждаща агресията

...
Гласуването на Резолюция от Общото събрание на ООН, осъждаща агресията
Коментари Харесай

Тирана: Гласът на Сърбия обедини Западните Балкани с Европа

Гласуването на Резолюция от Общото заседание на Организация на обединените нации, осъждаща експанзията на Русия против Украйна, беше приветствано от албанския министър председател Еди Рама, който съобщи, че " Русия попада в изолираност, а гласуването на Сърбия " срещу " сплотява Западните Балкани със Запада ".

" Общо 141 страни наказаха с гласа си в Организация на обединените нации Русия поради експанзията й против Украйна. Русия навлиза в интервал на най-голямата изолираност в своята история единствено с четири ултрадиктаторски страни на нейна страна ", написа той в обществените мрежи.

Реакция имаше и от страна на водача на опозиционната Демократическа Партия Люлзим Баша, който дефинира резолюцията като исторически ден за мира. " Това е исторически ден за мир, като множеството държави-членки на Организация на обединените нации гласоподаваха за преустановяване на непредизвиканата и неоправдана съветска експанзия. Светът е обединен и решен да пази полезностите и правилата, които ни държат единни ", гласи позицията му в профила му в Туитър.

Преди това президентът на Албания Илир Мета поздрави гласуването на резолюцията и дефинира това като огромна победа на дипломацията за свободата и мира.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР