Гласуването на Проекта на решение за предоставяне на допълнителна военна

...
Гласуването на Проекта на решение за предоставяне на допълнителна военна
Коментари Харесай

Спорове в парламента дали да изпратим нова военна помощ на Украйна

Гласуването на Проекта на решение за даване на спомагателна военна помощ на Украйна, импортиран от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи, докара до напрежение в пленарната зала. От опозицията желаеха в Народното събрание да отиде министърът на защитата Тодор Тагарев, осведоми Нова тв. 

След като през вчерашния ден на изключително съвещание Комисията по защита даде зелена светлина за изпращане на зенитни ракети на Украйна, през днешния ден опозицията неодобрява дебатите в зала. Още при започване на съвещанието от Българска социалистическа партия настояха да пристигна министърът на защитата и желаеха 30 минутна отмора.

Вторият опит за разисквания също претърпя провал. Този път предлагането за отмора пристигна от партията на Костадин Костадинов.

След като стана ясно, че в пленарната зала ще отиде началникът на защитата и командира на Военновъздушните сили, пристигна още едно предпочитание за отмора този път от групата на Има Такъв Народ.

След поредност от почивки и 2 часа след началото на пленарния ден започнаха дебатите всъщност. Предложението за новия пакет помощта за Украйна е от ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи. Против него се оповестиха от „ Възраждане ”, Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия.

„ Да поканите министъра  на защитата, защото това касае министерството, което той ще съсипе ”, съобщи Цончо Ганев от „ Възраждане ”. 

„ Той не е длъжен да участва, единствено по избор е ”, съобщи Росен Желязков, ръководител на Народно събрание.  

„ Не знам за какво с такава лекост казахте – „ по негово предпочитание и т.н ”. Надявам се да не е отишъл на отмора, той обича по този начин да прави, когато се вземат решения за българската войска ”, сподели Георги Свиленски от Българска социалистическа партия. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР