Гласуването на приключи. Избирателните секции, които бяха отворени от 07:00

...
Гласуването на приключи. Избирателните секции, които бяха отворени от 07:00
Коментари Харесай

Приключиха предсрочните избори в Армения

Гласуването на завърши. Избирателните секции, които бяха отворени от 07:00 часа българско време, бяха затворени и членовете на участъчните комисии стартират да броят гласовете.

Според последните данни на ЦИК изборната интензивност към 16:00 българско време е била 38,17 %. Ръководителят на Централната изборна комисия Тигран Мукучян ще разгласи предварителните резултати за изборната интензивност в 20:00 часа.

Както наблюдаващите означиха през целия ден, изборите се организираха в спокойна конюнктура. Координаторът на задачата на наблюдаващите от Междупарламентарната асамблея на Оперативно-наблюдателно дело Игор Комаровски съобщи пред ТАСС, че членовете на делегацията не са открили никакви основни проблеми. Повечето от нарушаванията са от механически темперамент.
 На 20 юни Армения ще избира парламент
На 20 юни Армения ще избира парламент

Криза в страната

В същото време чиновниците на реда оповестиха за няколко десетки нарушавания, някои от които са престъпни закононарушения. Въпреки това властовите структури означиха, че тези нарушавания не са в положение да повлияят на резултатите от гласуването .

В изборите участваха 25 партии и блокове, измежду които като любимци се сочат ръководещата партия " Граждански контракт " на премиера Никол Пашинян и блока на някогашния президент Роберт Кочарян " Армения ". Сред претендентите бяха и блокът " Имам чест " на третия президент на Армения Серж Саркисян.

За да влязат в Народното събрание, партиите би трябвало да преодолеят бариерата от 5%, а блоковете - 7% от гласовете. Изборите ще се смятат за годни при всяка изборна интензивност.

Премиерът Никол Пашинян провокира предварително гласоподаване, като , откакто беше подложен на напън, защото се съгласи да приключи огъня с азербайджанските сили. Пашинян съобщи, че е бил заставен да се съгласи на съглашението с посредничеството на Русия, с цел да предотврати по-големи човешки и териториални загуби.
 Премиерът на Армения Никол Пашинян подаде оставка
Премиерът на Армения Никол Пашинян подаде оставка

Армения отива на предварителни парламентарни избори

До изборите той продължава да извършва функционалностите на началник на кабинета.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР