Гласуването беше прекратено за часове, докато ЦИК разреши преминаване към

...
Гласуването беше прекратено за часове, докато ЦИК разреши преминаване към
Коментари Харесай

Опашки и скандали заради проблеми с машини в София и Пловдив

Гласуването беше прекъснато за часове, до момента в който ЦИК позволи прекосяване към хартиени бюлетини. Хора се отхвърлиха да гласоподават. Наложи се и полицията да се намеси.

Малко след началото на изборния ден машината в една от секциите в София се развалила.

" Принтерът не отпечатваше отрязъците, когато хората са дали своят вот ", споделя Паулина Антонова - ръководител на 8 СИК, София

Техниците не могли да решат казуса. А ЦИК с часове не казвала дали в секцията може да се гласоподава с хартия. Чакането изнерви искащите да гласоподават.

Наложило се хора да идват по няколко пъти до секцията, с цел да ревизират дали могат да гласоподават.

Малко преди обяд ЦИК позволи в секцията да се гласоподава с хартия.

Проблем с машина имало и в друга секция в същото учебно заведение, само че той бил позволен за час и половина. Проблем с машината спря гласуването за часове и в Пловдивска секция.

" Може да видите изписано - принтерът не работи, сменяхме няколко пъти, ролката, близо два часа техниците се занимаваха с машината, не можа да се оправи, очевидно някакъв софтуерен развой ", сподели Виолета Петкова, ръководител на СИК.

И в Пловдив чакаха позволение от ЦИК да преминат към гласоподаване с хартия.

Малко след 12.30 часа ЦИК позволи бюлетината да смени машината и най-търпеливите в пловдивската секция съумяха да гласоподават с хартия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР