Гласуването беше предвидено за края на този месец. Решението за

...
Гласуването беше предвидено за края на този месец. Решението за
Коментари Харесай

Евродепутатът Кючюк поиска отлагане в ЕП на доклада за еврочленството на Скопие

Гласуването беше планувано за края на този месец. Решението за отлагането се основава на сензитивната политическа конюнктура и продължаващия развой по нужните промени на конституцията на Северна Македония, измежду които е и включването на българите като държавотворен детайл и гарантирането на техните права, показват още от пресофиса на евродепутата.

Засилването на спекулациите и популистките изказвания както в Северна Македония, по този начин и в България не спомагат за намирането на градивен разговор и не водят до нужната необятна поддръжка за Резолюцията от политическите фамилии в Екологичен потенциал, счита Илхан Кючюк.

" Убеден съм, че идният интервал преди гласуването на отчета ще бъде сериозен тест за политическия хайлайф в Северна Македония и ще мери готовността на страната да продължи по пътя на европейската интеграция, посредством осъществяване на нужните конституционни промени. В противоположен случай, критиците, които не имат вяра в европейските аспирации на Северна Македония, може да се окажат прави. И в двата разновидността Европейският парламент ще има ясна линия, по която да гласоподава отчета с огромно болшинство през есента ", сподели той, осведоми Българска телеграфна агенция.

Според евродепутата, отлагането на гласуването ще помогне за постигането на градивен разговор и във външната комисия на Европейския парламент, ще способства за подсилване на доверието сред Рупублика Северна Македония и България, като две прилежащи страни, които имат общо бъдеще и желания в европейското семейство.

Миналата седмица евродепутатът Илхан Кючюк беше упрекнат от " ИТН ", че от идния отчет за Северна Македония в Европейския парламент по негово предложение са отстранени текстове, които подсигуряват правата на българите в прилежащата ни страна.

Самият Кючюк отхвърли обвиняванията и разяснява, че е предложил текстове, с които да се подсигурява вписването на българи, черногорци и хървати в конституцията на Северна Македония. Тогава той добави, че отчетът за напредъка на Скопие ще се гласоподава на 27 юни и до тогава не може да се разяснява какви текстове ще участват в формалния документ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР