Гласуване с машини ще има в секциите с над 300

...
Гласуване с машини ще има в секциите с над 300
Коментари Харесай

Николай Николов, ЦИК: Гласуване с машини ще има в секциите с над 300 избиратели и в чужбина

" Гласуване с машини ще има в секциите с над 300 гласоподаватели и в чужбина, при изискване че са подадени над 300 заявки за гласоподаване. Това е значителен нов миг ". Това изясни пред БНР Николай Николов, член на ЦИК, лекар по административно право. Той беше безапелационен, че механически е допустимо да бъде осъществено снабдяването с машини на секциите отвън страната.

В четвъртък народните представители одобриха дефинитивно да има гласоподаване единствено с машини в изборните секции с над 300 души. До гласоподаване с бюлетини ще се стигне единствено при механически проблем.

" На изборите на 4 април проблем с машините имаше единствено в 88 секции, което е 0,94% от всички - към 9400 изборни секции. Причините не бяха, че машите са дефектирали в хода на изборния развой, а че са били сложени в секции на разнообразни етажи, което елементарно се отстранява ", разяснява специалистът и още веднъж акцентира, че прекосяването към напълно машинно гласоподаване е значително нов миг.

Според Николов с отпадането на ограничаването за 35 секции в страните отвън Европейски Съюз ще се усили броят на българите в чужбина, които ще отидат да гласоподават на идващите избори.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР