Гласуване 10 милиона лева помощ за пострадалите от наводненията общини.

...
Гласуване 10 милиона лева помощ за пострадалите от наводненията общини.
Коментари Харесай

Папукчийски: Най-много средства отиват за с. Богдан

Гласуване 10 милиона лв. помощ за потърпевшите от наводненията общини. Най-голямата сума е за с. Богдан, защото там вредите са най-сериозни. Това разгласи служебният зам.-министър на превоза Красимир Папукчийски в предаването „ Тази заран “ по бТВ.

Той добави, че това е първият транш от помощта.

„ На този стадий огромна част от инфраструктурата към този момент е възобновена. В момента се правят оценка вредите по постройките на хората и от другата седмица ще почнат да бъдат изплащани компенсациите. В този миг работят над 400 чиновници и военно наемни чиновници от българската войска, както и наета техника от порядъка на 120 машини единици. В тази помощ са включени и сдруженията на министерство на превоза “, изясни Папукчийски.

Той съобщи, че уличното осветяване е на 50% възобновено в селата.

Папукчийски разяснява, че не трябва да се оправдаваме единствено с природата за бедствието.

„ Това, което обсъждахме през вчерашния ден в междуведомствената комисия, е, че в действителност предварителната защита би довела до понижаване от рисковете да се случват такива събития. Освен това биха довели до по-малък разход на страната и пренасочване на средствата за възстановяване на инфраструктурата, в сравнение с да работим след събитието. Планираме в сериозните зони да наблегнем на предварителната защита. Не единствено разчистване на речните корита, само че и оформяне на пътищата в планинските сектори, разчистване на деретата, които водят до водосборна област и разчистване и подсилване на язовирни стени насипи “, сподели още Папукчийски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР