Гласували сме да се вдигне цената за Газпром, не да

...
Гласували сме да се вдигне цената за Газпром, не да
Коментари Харесай

Борисов в Русе: Гласували сме да вдигнем цената за "Газпром", не да се караме със съседите! Веднага да бъде поправено!

" Гласували сме да се вдигне цената за " Газпром ", не да се караме със съседите. " Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в Русе и заръча на ръководителя на ПГ на ГЕРБ-СДС това решение незабавно да бъде поправено.
 
" Между първо и второ четене си пробутаха един текст, който ни скарва с всички съседи. Изяснявам - не сме се съгласявали добросъседството с Турция, Унгария, Словакия, Австрия да го скапваме. Защото от две от тях подвластен директно за Шенген ", означи водачът на ГЕРБ.

" Делян Добрев сподели, че сме го проспали. Прав е, би трябвало да се изправим ", разяснява той скандалното решение, прокарано от Асен Василев, да се наложи спомагателна такса върху директния природен газ за Сърбия и Унгария.
 
" Уважаеми русенци, три години спахте. Осигурих ви парите, а нямате път. Кой ви е отговорен? Чакайте, ами Еконта, нали обезпечи летище, полет до Скопие. Това забравихте ли го, русенци? Прогресивната общност. И най-после - 4 часа път. Ни летище, ни мост, ни път. Къде ви е понтона? Три години го вършиха, няма го, " съобщи още Борисов
 
Той излезе на сцената под бурните овации на залата и джентълменски прикани дамите от сцената да седнат на местата си, като се пошегува: " И който е играл футбол и го боли крайник, също да си седне ".
 
" И би трябвало да ви кажа, че Десислава Атанасова израсна толкоз доста, че е фактор. Русе даде и най-младия, просветен и приветлив народен представител в Народното събрание ", означи Бойко Борисов.
 
Той не спести рецензиите си към ПП-ДБ: " Малко позор да имат! Три години нищо. Нито автомагистрала, нито летище, нито понтон! ".

" Тука знайни и незнайни олигарси да ми дават оценка... Било, каквото било. Вече ще бъде, както беше ", съобщи той.

" Кандидатите на Политическа партия имаха министър. На превоза. Къде ви е превозът, с изключение на километричните опашки и тирове. На електронните технологии - къде са ви? И на известията, при които Български пощи си отпътуваха освен това ръководство ", означи прочувствено Борисов.
 
Той обърна внимание на прословутия 3% недостиг при ръководството на Политическа партия: " Всичко това минава през джоба ни... Бяхме максимален експортьор на ток и на оръжие по времето на госпожа Нинова. Те имаха всички благоприятни условия, нас ни нямаше, ние бяхме в арестите. Никой не им пречеше. Резултатите са нула ".

" Чух софийският претендент за кмет на София Терзиев, който се обърна към Хекимян, че София била събрала 90 милиона от налози. А Десислава Атанасова споделя, че София не е събрала 1 милиард налози. И той пита Хекимян що София не ги е събрала. И до момента в който си приказваме всичко това, в Израел и Палестина гинат почтени хора. Хамас направи ужасяващ терористичен акт. Войната в Украйна става все по-кръвопролитна. Стотици и хиляди починаха и това е ХХI век, " показа Борисов.
 
" В какъв брой е самолетът за София, пошегува се той - дали можем да литнем или отново по този начин ще си караме. То не е смешно бе, хора. Летище, авиолиния - Русе-София, 2,5 млн. се отпуснаха от Министерски съвет, за инфраструктура. Първи полет София-Скопие. Страховити вести! Ама едни дълги репортажи, то е знамение, по какъв начин се лети над Кюстендил, от кое място ще заходи, къде ще кацне. Един полет и цръц! Един полет, а на мене ми го натяквате! Що? За да съсипете ГЕРБ. Докато ни чегъртахте, ГЕРБ бях единствено аз. Ако им попаднете в ръчичките без мене, на моите съперници споделям, на тези криви хора, ще ви попилеят, вярвайте ми. Нямат респекта и уважението, нямат боязън и от посолството даже. И когато знаеха, че е незаслужено, че със сърце и душа са работили, за градовете, за страната си, платени вътрешни и външни олигарси нанесоха тази вреда ", безапелационен бе Борисов.

" Ако днешният проблем с електронните предписания беше по времето на министър Десислава Атанасова, тя нямаше да остане...Само поради медиите споделям - в Министерство на здравеопазването ГЕРБ няма и зам.-министър даже. 100% на Политическа партия и Демократична България, плюс шефа на НЗОК, отново излъчен от тях. Така че като не желаят да коментират, хората да си създадат заключения. Ако аз бях в Русе, единственото, което щях да направя, е да върна кмет на ГЕРБ, с цел да се довършат нещата, които досега не се случиха ", съобщи някогашният министър председател.
 
Той добави, че Русия няма по-голям другар от Политическа партия и Демократична България, тъй като над 6 милиарда от българския джоб са отишли към Руската федерация: " И доказателство за това се намира в Националния статистически институт. Към днешна дата дерогация има, и бензинът и нафтата минаха три лв.. Пък който желае, да си подаде оставката за това, че желаеме да върнем парите на българите и да не отиват в посока Руската федерация, дано си я подава ".

" Помните ли, имаше един министър на културата, който пожелаваше " Щастлив петъъък, благополучен уикенд. Да ви е щастливооо ". Стягайте се, генерале, и докажете, че русенци са били първите, които да подавали сигнали, че в България нещо не е наред. И в този момент дайте подобен сигнал! ", съобщи в умозаключение Бойко Борисов, обръщайки се към претендента за кмет ген. Иван Иванов.
 
Събранието бе намерено с малко слово на Пламен Нунев, който показа претендентите за кметове на ГЕРБ за Русе и общините.
 
Председателката на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова взе думата и показа: Приятели, изпитвам смесени усеща. За следващата борба, в която ще потвърдим себе си. Но и това, че нашите претенденти изискват освен политическа воля и поддръжка, само че и доста сериозен финансов запас.

Атанасова не пропусна рецензиите си към политиката на финансовия министър Асен Василев, който вкарва страната във финансова серпантина.

" И когато преди три години ги наричахме дилетанти, не ги давахме сметка, че ще управляваме с тях в едно държавно управление. През 2025 година дългът се чака да бъде 60 милиарда. Това значи, че Хемус не се знае по кое време ще бъде приключен Че прословутият път, който касае нашия район, Русе.Търново не се знае по какъв начин ще бъде плащан. Не се знае какви ще са опциите за здравни и обществени услуги. За страдание това е истината. И ние години наред печелим с нея. Защото в никакъв случай не сме спестявали истината на нашите членове, симпатизанти, на хората, които ни поддържат ", съобщи тя.

Десислава Атанасова не спести рецензиите си към локалната власт, които " оказват поддръжка на господин Асен Василев ": " Защото не се знае какво ще се случи, в случай че не престават свободните му съчинения пред интернационалните медии за това какво ще се случи да вземем за пример с " Лукойл ". А до този миг " Лукойл " не е внесъл и една стотинка в бюджета. Следващата седмица ще внесем план за анулация на дерогацята на " Лукойл ". Считаме, че би трябвало да въведем най-либералния режим за предпазване на горива и страната да си назначи необикновен представител ".
 
На сцената излезе Иван Иванов, претендентът за кмет на Русе. Той благодари за доверието, оказано му от управлението на Политическа партия ГЕРБ и персонално от водача Бойко Борисов.

" Извинете ме, усещам неспокойствие, само че тук виждам хора, които са уверени. Убедени в това, че би трябвало да продължим дружно, да надградим постигнатото от ГЕРБ. Благодаря ви, благи хора! През целия си логичен живот съм работил с хора, управлявал съм огромни колективи и съзнавам, че зад един управленец би трябвало да стои войска от експерти, хора, които знаят какво и по какъв начин да се направи. Това са тези хора. Благодаря ви! ", съобщи очевидно разчувствуван Иван Иванов.

Той засегна казуса с водния цикъл, който остава незавършен, макар изтегления заем и акцентира още веднъж, че ГЕРБ знаят какво да създадат и могат да го създадат: " Да гласуваме накуп на 29-ти за кмет и общински съветници ". На събранието се показват претендентите за кметове и общински съветници.
 

 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР