Гласувахме България да въведе такса от 20 лв. на MWh

...
Гласувахме България да въведе такса от 20 лв. на MWh
Коментари Харесай

Борисов към ПП-ДБ за Балкански поток: Предлагам или да го спрем, или да го продадем, но това ще е национално предателство

Гласувахме България да вкара такса от 20 лева на MWh за пренос на съветски газ.  Христо, Атанасов, Асен, Киро и аз бяхме. Никой не сподели нито думa тогава. Учудвам се на това лицемерие на сътрудниците! Това сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов пред публицисти в Народното събрание по отношение на Балкански поток,, съобщи кореспондент на " Фокус ".

По думите му България има 100% от акциите на тръбите, пренасящи природния газ. 

" Към днешна дата има чиста облага от над 1,3 милиарда лв.. Няма подобен бизнес, нещо направено у нас, което да носи подобен голям принос в пари на българите, геостратегически, виждате по какъв начин наказваме и Австрия, и Унгария, когато желаяме ", уточни той.

Лидерът на ГЕРБ предложи даже тръбите на " Балканси поток " да бъдат приватизирани. Според него това обаче би било национално изменничество. 

" Ако сътрудниците считат, че би трябвало да предадем ползите си на Гърция, може още през днешния ден да внесат решение да спрем " Балкански поток " или в случай че желаят, да го пуснат на приватизацията, да видят какви пари ще вземат за него. Предлагам или да го спрем, или да го продадем. За мен това ще е национално изменничество, само че щом ще работим за ползите на други страни, то да е ясно, че работим за ползите на други страни ", бе безапелационен той.

Борисов бе безапелационен, че от Солун през Петрич влизат сред 8 и 10 млн. кубични метра съветски газ. Той сподели, че в българските тръби имало единствено съветска молекула. 

" Предложихме към точката за " Балкански поток " да прибавим и " Лукойл ", с цел да могат да видят българите, че от едното милиарди печелят, а от другото левчетата от вашите джобове, от дизел и бензин, милиарди са изтекли към Швейцария ", сподели още той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР