Гласува се с машина в 9353 секции. 13 469 заявления

...
Гласува се с машина в 9353 секции. 13 469 заявления
Коментари Харесай

НА ЖИВО – ЦИК: Гласува се с машина в 9353 секции, взето е решение за хартията от предишните избори

Гласува се с машина в 9353 секции. 13 469 заявки са подадени през днешния ден до 13:30 ч. за гласоподаване отвън страната. Това заяви на брифинг в централата на ЦИК зам.-председателят на Централната изборна комисия Росица Матева.

ЦИК одобри решение 3720 и дефинира реда и задължи да бъдат унищожени всички ролки профилирана хартия за машинно гласоподаване от предишни избори. Това сподели още представителят на ЦИК Росица Матева на постоянен брифинг.

„ Всички регионални шефове и кметове на общини би трябвало да извършват решенията на ЦИК, свързани с организацията на изборите “, акцентира Матева. „ Отговорността за доставка на хартията за машинно гласоподаване е на печатница на Българска народна банка и апелирам по всички въпроси, свързани с хартията за машинно гласоподаване, да се обръщате към тях “, акцентира тя.

Гласува се с машина в 9353 секции

По думите ѝ подготовката на изборите върви обикновено.

Днес изтича срокът за изтриване на регистрацията на партия или коалиция, която не желае да взе участие в изборите. Такова заявление през днешния ден беше подадено от партия Национално придвижване за права и свободи НДПС, заяви Росица Матева, зам.-председател на ЦИК.

Днес в 17 ч. изтича и срокът за подаване на кандидатски листи за присъединяване в изборите.

Днес в 17 ч. завършва срокът и на ОИК, които провеждат частичните избори за 20 октомври да записват кандидатски листи. На 25 септември в 16 ч. ЦИК ще тегли жребия, с който ще дефинира номерата в бюлетините на партиите и обединенията за присъединяване в изборите, съобщи още Матева.

Предизборната акция започва в 0:00 ч. на 27 септември – петък и ЦИК приканва да бъде извършена една толерантна акция, ориентирана към гласоподавателите, да не се нарушават положителните нрави и положителното име на претендентите.

 

Още вести четете в: България, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР