Гласува съответна резолюцияПризив към Еврокомисията да изготви строги правилаОбсъждат противодействие

...
Гласува съответна резолюцияПризив към Еврокомисията да изготви строги правилаОбсъждат противодействие
Коментари Харесай

ЕП иска забрана на „златните“ паспорти

Гласува съответна резолюция
Призив към Еврокомисията да изготви строги правила

Обсъждат противопоставяне на повишаването на силата

Европарламентът ще изиска възбрана на „ златните” паспорти, които се дават на чужденци против вложения, както и правене на общоевропейски правила за „ златните” визи, с въвеждане на ограничаване на ролята на медиаторите. Това демонстрира дневният ред за тазседмичното съвещание на евродепутатите в Страсбург, съобщи Българска телеграфна агенция.

Въпросът трябваше да бъде разискван късно нощес, а на следващия ден се чака Екологичен потенциал да гласоподава резолюция, в която се показва, че „ златните” паспорти са етично, правно и стопански неприемливи, пораждат опасност за сигурността, подкопават същността на поданството на Европейски Съюз и следва да бъдат неразрешени.

Отчита се, че непознатите страни, чиито жители се употребяват от безвизов достъп при пътешестване до Европейски Съюз, също би трябвало да прекратят схемите за издаване на „ златни” паспорти.

Очаква се евродепутатите да изискат от Еврокомисията да приготви законопроект за въвеждане на налог върху непознатите вложения, строги цялостни инспекции и условия за физическо наличие в Европейски Съюз на претендентите за „ златни” визи, както и правила за активността на медиаторите при издаването на такива визи.

Утре Екологичен потенциал ще разиска опциите за противопоставяне на внезапното повишаване на цените на силата и манипулирането на пазара на газ, както и опциите за справяне с възходящия брой украински бежанци.

В сряда се планува евродепутатите да обсъдят ограничения против външната интервенция в европейския либерален развой. Сред квалифицираните дейности са наказания при задгранична интервенция и разпространяване на дезинформация, както и въвеждане на по-строги правила за обществените мрежи.

Очаква се и евродепутатите да предложат да се затрудни наемането на работа на някогашни европейски висши политици в чужбина.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР