Гласоподавателите в Швейцария ще решават утре на референдум дали да

...
Гласоподавателите в Швейцария ще решават утре на референдум дали да
Коментари Харесай

Швейцарските гласуват дали да се разрешат еднополовите бракове

Гласоподавателите в Швейцария ще вземат решение на следващия ден на референдум дали да се разрешат еднополовите бракове в богатата алпийска страна. Тя е една от дребното в Западна Европа, където еднополовите двойки към момента нямат право на легален брак, съобщи Асошиейтед прес.
Още по тематиката
 Референдум: В Швейцария скоро всеки ще може да се ожени, без значение от половата си ориентировка Виж още

Швейцария позволи еднополовите цивилен съжителства от 2007 година Швейцарското държавно управление, което поддържа референдума " Брак за всички ", споделя, че възможното одобрение на препоръчаните промени би приравнило юридическия статут на еднополовите двойки с този на хетеросексуалните, позволявайки им да осиновяват деца, както и да се даде опция на един от съпрузите, в случай че е чужденец, да кандидатства за швейцарско поданство.

Противниците на препоръчаните промени настояват, че замяната на гражданското общуване на еднополови двойки с право на легален брак по някакъв метод би подкопало основите на обичайното семейство, учредено на съюз сред мъж и жена.

Според анкетите референдумът, който би разрешил също достъп на двойки от лесбийки до дарена сперма, се чака да мине. Проведени напоследък социологически изследвания сочат, че измененията се употребяват с 60 % поддръжка, само че разликата се стопи с наближаването на деня на референдума.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР