Гласоподавателите в Швейцария решават днес на референдум дали да се

...
Гласоподавателите в Швейцария решават днес на референдум дали да се
Коментари Харесай

Швейцария гласува дали да се разрешат еднополовите бракове

Гласоподавателите в Швейцария вземат решение през днешния ден на референдум дали да се разрешат еднополовите бракове в богатата алпийска страна. Тя е една от дребното в Западна Европа, където еднополовите двойки към момента нямат право на легален брак, съобщи Асошиейтед прес.
Швейцария позволи еднополовите цивилен съжителства от 2007 година Швейцарското държавно управление, което поддържа референдума "Брак за всички ", споделя, че възможното одобрение на препоръчаните промени би приравнило юридическия статут на еднополовите двойки с този на хетеросексуалните, позволявайки им да осиновяват деца, както и да се даде опция на един от съпрузите, в случай че е чужденец, да кандидатства за швейцарско поданство.

Противниците на препоръчаните промени настояват, че замяната на гражданското общуване на еднополови двойки с право на легален брак по някакъв метод би подкопало основите на обичайното семейство, учредено на съюз сред мъж и жена.

Според анкетите референдумът, който би разрешил също достъп на двойки от лесбийки до дарена сперма, се чака да мине. Проведени напоследък социологически изследвания сочат, че измененията се употребяват с 60 % поддръжка, само че разликата се стопи с наближаването на деня на референдума.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР