Гласоподавателите в САЩ имат все по-големи съмнения относно здравето и

...
Гласоподавателите в САЩ имат все по-големи съмнения относно здравето и
Коментари Харесай

Половината американци не са сигурни в психическата годност на Байдън

Гласоподавателите в Съединени американски щати имат все по-големи подозрения по отношение на здравето и психическата валидност на президента Джо Байдън, най-възрастният човек, който в миналото е полагал клетва в Белия дом, разкри анкета на Politico/Morning Consult, оповестена в сряда, съобщи БНР.

Според това изследване към 48% от жителите на Съединените щати не са сигурни, че американският президент Джо Байдън е душевен кадърен за ролята, която извършва, до момента в който 46% смятат, че е душевен здрав. В сходно изследване, извършено през октомври 2020 година обаче, психическата валидност на Байдън беше оценена като приемлива " с разлика от 21 пункта " по отношение на интервюирани, които още тогава го считаха за душевен неприспособим, изяснява електронното издание.

Според последната анкета половината от участниците са изразили терзания по отношение на общото здраве на Байдън, като единствено 40% от интервюираните гласоподаватели са се съгласили с изказванието, че Байдън е " в положително здраве ". Тази разлика от 10 процентни пункта - отвън границите на статистическата неточност - съставлява голяма смяна от разликата от 29 пункта при аналогично изследване от октомври 2020 година, когато болшинството американци имаха вяра, че Джо Байдън е в положително здраве. Новата анкета идва на фона на настойчиво задавания въпрос дали Джо Байдън, който тази събота навършва 79 години, ще се кандидатира за преизбиране след три години и предвид на все по-голямата угриженост измежду демократите по отношение на геронтокрацията в тяхната партия, показва Politico.

Новото изследване на Politico/Morning Consult също по този начин регистрира, че 44% от интервюираните американци дават на Байдън позитивен рейтинг на утвърждение за работа, която прави като президент, само че цели 53% не утвърждават. Рейтингът на утвърждението на Байдън е всъщност неизменен през последните две седмици - той беше 46% през предходната седмица и 45 % седмица по-рано, след приемането на законопроекта за инфраструктурата от Конгреса по-рано през ноември.

Анкетата на Politico/Morning Consult беше извършена на 13-15 ноември, като бяха интервюирани 1998 регистрирани гласоподаватели. Допустимата неточност е плюс или минус 2 процентни пункта. Неотдавнашно изследване на " Харвард-Харис " пък откри, че 53% от гласоподавателите споделят, че имат подозрения по отношение на годността на Байдън, а 47 % не са на това мнение. Запитани дали Байдън е прекомерно остарял, с цел да бъде президент, 58% в същото изследване считат, че това е по този начин, а едвам 42% го смятат за задоволително кадърен да заема президентския пост.

Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по изборна интензивност.
Ние, българите .
Наистина ли не ни пука по какъв начин ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от прилежаща страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме всеобщо!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР