Гласоподавателите в Източна Англия ще изберат нов член на парламента

...
Гласоподавателите в Източна Англия ще изберат нов член на парламента
Коментари Харесай

Британците отстраниха депутат, карал с превишена скорост

Гласоподавателите в Източна Англия ще изберат нов член на Народното събрание идващия месец, откакто извадят сегашният си представител. Фиона Онасаня загуби мястото си, откакто гласоподавателите в град Питърбъро подписаха петиция за отдръпването ѝ, провокирана от присъдата й за това, че лъже за превишаване на скорост, съобщи БГНЕС.
35-годишната Онасаня беше изпъден от главната опозиционна Лейбъристка партия, откакто влезе в пандиза за три месеца през януари. Тя се надяваше да продължи да работи като самостоятелен народен представител , само че 28% от гласоподавателите са подписали петицията за отстраняването ѝ, което надвишава прага от 10%, нужен за нейното премахване.
Депутатите, които получават присъди от по-малко от една година затвор, не се изключват автоматизирано от Народното събрание.

Онасаня е първият народен представител, който ще бъде отхвърлен по процеса на отзоваване, който беше въведен от някогашния министър председател Дейвид Камерън през 2015 година Той се отнася до депутати, наказани за закононарушение и наказани на затвор, отстранени от Камарата на общините за минимум 10 заседателни дни или приети за отговорни за подправени искания за разноски. Онасаня твърдеше, че някой различен е карал колата ѝ, когато е бил хваната да се движи с превишена скорост през юли предходната година. Пред съда беше потвърдено, че тя лъже.
След оповестяването на резултатите от петицията в сряда вечерта, лейбъристите внесли предложение в Камарата на общините в четвъртък за нови избори за 6 юни. Партията слага нов претендент, само че е евентуално да се сблъска с интензивна конкуренция за това другояче не толкоз значимо място заради пренасочването на политическите връзки към Brexit.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР