Гласът на Капитал Гласът на Капитал“ е седмичен подкаст, в

...
Гласът на Капитал Гласът на Капитал“ е седмичен подкаст, в
Коментари Харесай

Най-слушаните подкасти на "Гласът на Капитал" за 2022 г.

Гласът на Капитал

„ Гласът на Капитал “ е седмичен подкаст, в който публицистите описват най-важната история от седмицата в дълбочина, с подтекст и разбор.

Българите слушат от ден на ден и все по-често подкасти. За това проговори, а ние в " Капитал " също го виждаме. През 2022 година слушанията на подкаста " Гласът на Капитал ", в който описваме най-интересната история от седмицата или тематиката от корицата на седмичния вестник, са общо 468 хиляди, и то единствено в една от аудиоплатформите - Soundcloud.

В седмичния подкаст беседваме най-често с публицисти от редакцията, профилирани в съответната област, и даваме (най-често в границите на 20 минути) по-задълбочен взор на събитието на седмицата или на история, която можете да намерите единствено в " Капитал ". За празничните дни пък подготвихме специфична поредност от подкасти, в които описваме забавни истории, свързани с живота, музиката,, историята. Очаквайте ги в дните сред 23 декември и 3 януари.

Ето и най-слушаните 10 епизода на " Гласът на Капитал " през 2022 година Освен че ни дават потребна " противоположна връзка " какво предпочитате да слушате, приказват и доста за това какви тематики ни вълнуваха изключително доста през годината:
1. Що е то народен интерес? Веселин Методиев и Иво Христов в " Гласът на Капитал "
Какво е националният интерес? Словосъчетание, което ще чуете от доста политици. Разбира се, всички те считат, че съставляват националния интерес, и надали ще чуете политик, който да ви каже, че работи против него. Но тук се поражда парадоксът хора с изцяло противоположни позиции да настояват, че съставляват националния интерес.
· Реклама 2. Пет сюжета за войната в Украйна
С интернационалните публицисти от " Капитал " Светломира Гюрова и Момчил Милев, които непрекъснато наблюдават и проучват събитията, разясняваме пет сюжета и техните разклонения за войната в Украйна и това какво и по кое време би могло да се случи.
· 3. България чака update
Изминаха 21 години, откогато президентът Петър Стоянов постави първия електронен автограф в България. Същевременно огромна част от администрацията на страната остана не в 2001 година, а в 1970 година - не толкоз поради неналичието на технологии, а поради условията в закона за печати, писане под индиго и един звук удостоверения. Божидар Божанов, първият министър на електронното ръководство в България, дава обещание, че през тази година страната ще навакса и софтуерно, и законодателно.
· 4. Подкаст: Зависимостта на България от съветския газ и петрол/Чии ползи пази Българска социалистическа партия
В този епизод покриваме няколко аспекта на войната в Украйна. Говорим с публицистите Калина Горанова, която отразява протичащото се в секторите горива и превоз, Ивайло Станчев, редактор " Енергетика ", и Деян Димитров, политически кореспондент с фокус партията Българска социалистическа партия, за това гледаха ли прекомерно наивно водачите на Европа и популацията на опцията за възможни безредици на континента в XXI век.

Във втората част от диалога се фокусираме върху някои последици от войната за България при цялата взаимозависимост на страната ни от съветски импорт и отговаряме на въпросите.
· Реклама 5. Великото стопяване на българите
Националният статистически институт заяви, че по предварителни данни България е намаляла с 844 хиляди души. Какво стои зад тази статистика, къде са отишли тези хора и има ли по какъв начин да си ги върнем са въпросите, на които се опитваме да отговорим в този епизод на " Гласът на " Капитал ". Броят на популацията има значение за доста неща, като да вземем за пример кандидатстването на общини по европрограми, пенсионната система, изборите.
· 6. Границите на пропагандата / Кирил Петков пред бизнеса
Информационната война в никакъв случай не стопира. За съветски тролове и дезинформация се приказва от години. Това, което малко хора чакаха през тези години, е, че тази осведомителна война ще предшества същинска такава. Сега двете се водят редом - посредством обществени мрежи, посредством медии, посредством хора с въздействие, посредством селективно проявление на информация. Пропагандата не е нещо ново, само че през днешния ден сигурно предлага повече благоприятни условия за политическите елити. Примери за това могат да бъдат открити и в Русия, и в Украйна.
· 7. Служебен завой към Москва
В началото на август властта пое служебният кабинет на президента Румен Радев. Ако би трябвало обаче да създадем паралел с предишния подобен, ще открием доста разлики. На първо място, като че ли не е останала диря от околните връзки на президента с някогашния министър председател. Начертаната апокалиптична картина след ръководството му приказва, че слага ниска оценка на свършеното до момента.

Този забавен завой обрисува и терзанията по какъв начин ще работи назначеният от него длъжностен кабинет. Две са нещата, които водят до подозрения за превръщане към Москва - възможното връщане на доставките от " Газпром ", както и прекъсването на оръжията за Украйна.
·
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР