гласа избра Стефан Петров – следовател в Националната следствена служба

...
гласа избра Стефан Петров – следовател в Националната следствена служба
Коментари Харесай

Общото събрание на следователите с 287 гласа избра Стефан Петров за член на ВСС

гласа избра Стефан Петров – следовател в Националната следствена работа за член на Висшия правосъден съвет (ВСС) от квотата на следователите. Това оповестиха от пресцентъра на Висш съдебен съвет.

Председателят на Избирателната комисия – Павел Колмаков – следовател в Националната следствена работа, заяви че след обработка на протоколите на двете секционни комисии е открито, че общият брой на настоящите следователи, имащи право на глас е 426, общият брой на гласувалите е 311, като изборната интензивност е 73%. Така дали своят вот са повече от половината от настоящите следователи, което значи, че изборната комисия приема, че изборът е постоянен.

Чрез двете системи за гласоподаване са подадени 287 броя действителни гласа за Стефан Петров, което значи, че той е определен за член на Висшия правосъден съвет.

Общият брой на подадените хартиени бюлетини е 12, от които 1 е недействителна.

Общият брой на гласувалите електронно отдалечено е 299, като недействителните гласове са 23.

Решението на изборната комисия, според член 29н, алинея 4 от Закон за съдебната власт, предстои на обжалване в 7 - дневен период от оповестяването му посредством Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет пред състав, състоящ се от трима съдии от Върховния касационен съд и двама съдии от Върховния административен съд.

Решението на Избирателната комисия и протоколите от Избирателна секция № 1 и Избирателна секция № 2 от извършения избор за член на Висшия правосъден съвет от квотата на следователите, са оповестени на интернет уеб страницата на Висшия правосъден съвет.

Следовател Петров благодари на членовете на Избирателната и секционните комисии, както и на всички следователи, взели участие в изборния ден. Той съобщи, че високата изборна интензивност на следователи в страната, го задължава като предстоящ член на Висшия правосъден съвет, да пази техните ползи и да оправдае доверието им.

Общото заседание на следователите за избор на член на Висшия правосъден съвет е най-големият виртуален конгрес, провеждан досега в България. Той е проведен от Висшия правосъден съвет и е механически гарантиран от „ Информационно обслужване “ АД.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР