Глас за управляващата Партия на справедливостта и развитието“ (ПСР) на

...
Глас за управляващата Партия на справедливостта и развитието“ (ПСР) на
Коментари Харесай

Ердоган: На изборите да забием пирон в ковчега на старата Турция

Глас за ръководещата „ Партия на справедливостта и развиването “ (ПСР) на изборите на 24 юни ще бъде „ гвоздей в ковчега на остарялата Турция “, съобщи президентът на страната Реджеп Таийп Ердоган на избирателен протест, предава опозиционното турско
електронно издание Ahval, представено от " Фокус ". Медията разяснява, че препратките към „ новата “ и „ остарялата “ Турция от дълго време се употребяват в реториката на ръководещата партия, която се показва като стъпка напред от „ остарялата Турция “ на неустойчивост и държавни преврати.
Ердоган уточни летището „ Орду-Гиресун “, издигнато на неестествен остров и намерено през 2015 година като образец за своята сполучлива политика и даде обещание да продължи развиването на региона с построяването на язовири, изяснява „ Ахвал “. Държавният глава е траял накратко за още едно от главните си предизборни обещания, което, както изяснява електронното издание, провокира насмешки от опозицията: обещанието за създаване на денонощни кафенета и библиотеки, в които ще се оферират безвъзмездни питиета и сладкиши.
Ердоган е подчертал също, написа „ Ахвал “, че ПСР е била сполучлива и в Северна Сирия, където през март в хода на военната интервенция „ Маслинова клонка “ са премахнати сирийските кюрдски „ Отряди за национална самозащита “ (ОНС) от северозападносирийския им анклав Африн и е подписана договорка със Съединени американски щати, съгласно която групировката и нейните издънки би трябвало да се изтеглят от Манбидж до края на тази година.
В Турция, напомня турската медия, Общински народен съвет се счита за терористична организация и спътник на Работническата партия на Кюрдистан (ПКК), формация, която се пробва да реализира автономност на кюрдите в Турция посредством въоръжена битка от 1984 година насам.
Докато връзките на Анкара с обичайните й съдружници на Запад се скапаха в последния интервал на ръководството на ПСР, коментира„ Ахвал “, Ердоган на драго сърце акцентира, че съглашението със Съединени американски щати за военно наличие на Турция в Манбидж е реализирано посредством дипломация.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР