Глас народен, глас божи. Законът, когато се прави, трябва да

...
Глас народен, глас божи. Законът, когато се прави, трябва да
Коментари Харесай

Марковски издаде какво са му споделили едни от най-зловещите убийци в България

Глас национален, глас божи. Законът, когато се прави, би трябвало да се прави с мъдрост и професионализъм. В множеството случаи това, което хората си мислят, че би трябвало да се промени, в действителност би трябвало.

Това разяснява юрист Марин Марковски във връзка желанието за унищожаване на съкратеното наказателно произвеждане в ефира на "Събуди се " по Нова телевизия.

Извънредни вести за изверга Мартин, умъртвил дребната Кристин

"Има два типа кратко правосъдно произвеждане. При единия няма понижаване на присъдата, при другия има. Престоя в съда обаче в действителност се редуцира - това е време, това са пари ", поде Марковски.

" При единия тип може да се признаят доказателствата на следствието и прокуратурата взема решение какво ти е наказването. Този тип е нужен и потребен.

При вторият признаваш обстоятелствата и може да искаш понижаване на наказването. Второто е мъчително - килърът признава всичко, което е станало, а той го е признал, тъй като е потвърдено, а не тъй като има съвест.

На фона на това той получава бонус - по-малко наказване ", съобщи юристът.

" Вампирският свят на някои убийци е ужасяващ. При втория тип, при признаването на обстоятелствата, няма значение от ресурса, става въпрос за тежко закононарушение.

Това обаче е за сметка на справедливостта и това, което би трябвало да получат нарушителите. Според мен причинителите на доста тежки убийства и закононарушения не би трябвало да имат право на кратко произвеждане ", сподели той.

"Не би трябвало да е за всички типове убийства обаче - би трябвало да е за ликвидиране на дете, на бременна жена, на длъжностно лице или малолетно лице, както и на двама или повече души ", счита юристът.

Марковски разяснява и случая с бруталното ликвидиране в столицата на Йордан Атанасов и жена му Марияна, които бяха разфасовани, натъпкани в бидони и захвърлени край езерото в Негован:

"В живота стават ужасни неща и въображението не постоянно може да ги измисли. В този случай тези хора не би трябвало да имат такова право за кратко произвеждане съгласно мен, само че те го имат по закон.

Дори и в този момент да се реши и законът да се промени, тези хора няма да бъдат наранени от това. Просто от тук може да се постави едно положително начало ", сподели юристът.

"Един палач не мисли, че може да бъде заловен по време на самото действие. След това се замисля.

Мисля обаче, че в случай че един палач знае, че ще получи пожизнен затвор, би се поколебал преди да направи нещо ", сподели Марковски.

На въпрос какво може да трансформира двама татко в жестоки убийци той отвърна: "Това е най-трудният проблем в криминалистиката , в правото и логиката на психиката. "

" Алчността е доста мощна разрушителна буря, само че убийството не е пътят, по който може да я удовлетворим. Няма сериозен претекст действително, тъй като те не са знаели къде са парите, не са имали гаранция, че ще ги намерят. Това просто е претекстът и първопричината " , счита Марковски.

"Дълбокият разбор на техния разум, метод на мислене и темперамент, не се свежда единствено до пари.

Не желая диалогът ни да се трансформира в християнска сказка, само че е редно да кажа, че Библията изяснява доста неща. Там се споделя, че Сатаната завладява душата и я унищожава " , поде юристът.

"Искам да опозная човешката логика на психиката и доста убийци са ми казвали "Не знам какво влезе в мен, че да направя убийството ".

Имал съм доста такива диалози. Много е мъчно да се изясни логиката на психиката им ", призна той.

Попитан дали Пламен Шляпашки ще получи по-високо наказване от ортака си в действието Георги Нанчев , тъй като точно първият е физическият палач, който е натиснал спусъка, Марковски отвърна, че не желае да дава препоръки от екрана, само че ще каже няколко думи в ролята си на правист:

" Този, който стреля, е този, който е лишил живот. Ако полицията обаче събере доказателства, че те са се разбрали преди този момент кой какво ще направи, нещата се трансформират. Този, който е разфасовал, не е умъртвил, само че в случай че са се разбрали авансово, тогава той става помощник и носи наказателна отговорност наедно с причинителя ", приключи той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР