Гларусът е легендарен персонаж, от когото е тръгнал митът за

...
Гларусът е легендарен персонаж, от когото е тръгнал митът за
Коментари Харесай

Спомени от соца: Когато гларуси дебнеха чехкините на плажа

Гларусът е именит персонаж, от който е тръгнал митът за българското гостолюбие. Той бе живата реклама на черноморските ни курорти, благ спомен за хиляди чужденки на и над междинна възраст от соцлагера, съобщаваsocbg.com. Добре комплициран, добре изпечен, с прилепнали бански и с екзистенцминимум от свалячески реплики на няколко езика, той самоотвержено пази достойнството на родината с вярата някоя Илонка или Ингрид да си падне дотолкоз, че да го ожени за себе си и да го води надалеч, надалеч. Ходеха изтупани с дънки и вносни очила от „ Кореком”, а с цел да намират доларчета, се занимаваха и с дребни далаверки.

Най-атрактивни за гларусите бяха чехкините и полякините. За рускините споделяха, че били непристъпни, тъй като ходели по групи, не за друго.

Откакто пристигна демокрацията и може свободно да се излиза в чужбина, специалността на гларуса стана демоде и съвсем изчезна. Останаха най-вече дилетанти, които си фантазират, че като заговорят българка на немски, й вършат комплимент. Някои неща като мощен загар, мек диалект и пъчене по плажа са си съвсем същите, само че гларусите към този момент не са тези калени и минали през всичко воини.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР