Гладната стачка на младите лекари започна пред 22 дни в

...
Гладната стачка на младите лекари започна пред 22 дни в
Коментари Харесай

​Младите лекари в Полша са в гладна стачка повече от 3 седмици

Гладната стачка на младите лекари стартира пред 22 дни в градовете Варшава, Шчечин, Лешно, Лодз, Гданск, Краков и Вроцлав.

Медиците упорстват за по-високо възнаграждение и повече пари от бюджета на страната за опазване на здравето.
Представители на държавното управление обявиха, че ще беседват с протестиращите, когато завърши гладната стачка.

Медиците подхващат още по-крайни ограничения от на следващия ден, когато лекарите в южната провинция Малополска няма да отидат на работа. Доктори ще има единствено в незабавната помощ.

Управляващите към момента отхвърлят настояванията на лекарите. Медиците упорстват държавното управление да отделя 6,8 % от брутния вътрешен артикул на страната за опазване на здравето. Лекарите към този момент прекратиха един път митинга си по време на договарянията с премиера Беата Шидло и здравния министър Константи Радживил.

До съглашение не се стигна. В момента полските лекари получават междинни заплати от 2,200 до 2,500 злоти, което се равнява на сред 1000 и 1100 лв.. Стачкуващите упорстват за четворно нарастване на заплащането. Правителството във Варшава съобщи, че настояванията са " безусловно невъзможни " за осъществяване и предложи за интервал от 3 години на всеки 12 месеца възнаграждението на лекарите да се повишава с 1000 злоти и да доближи 5100 злоти, което се равнява на 2300 лв..

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР