Гладна стачка започват от утре работещите в Спешното отделение във

...
Гладна стачка започват от утре работещите в Спешното отделение във
Коментари Харесай

Медици от Видин обявяват гладна стачка, не получавали средства за първа линия

Гладна стачка стартират от на следващия ден работещите в Спешното поделение във Видин, оповестява Нова тв. Те настояват, че са изнудвани и унизени от управлението на болничното заведение да дават част от направените си пари, които получават на първа линия.
„ В момента не получаваме никаква средства. Искаме да си получим парите, които ни се поставят. Получавали сме средства отчасти и сме си ги делили между тях. След това от нас се искаше да връщаме част от тези пари. Лично от мен преди месец бяха поискани 300 лева.”, споделя една от работещите в Спешния център.
Те разпределяли парите по свое предпочитание, с цел да няма спор в колектива. От управлението им обяснили, че сформират лист и включват всички, само че по-късно този лист бива отхвърлян. Служителите настояват, че имат наложени и санкции.
„ Методиката е избрана от Министерство на здравеопазването и се съблюдава прецизно. Всеки, който по методика има право да вземе тези пари, ги е взел. Болнична комисия преглежда описите и дефинира кой да вземе пари. Искам да отбележа, че тези пари са чисти, т.е. нямат налог. Аз споделям, че всички, които по методиката са работили на първа линия, са си получили парите”, безапелационен е доктор Богдан Томов – зам.-директор на МБАЛ „ Света Петка” във Видин.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР