Гладът за сладко често е онова камъче, което преобръща каруцата

...
Гладът за сладко често е онова камъче, което преобръща каруцата
Коментари Харесай

Какво да пием, когато изпитваме неистова нужда от сладко

Гладът за сладко постоянно е това камъче, което прекатурва каруцата на положителните ни планове да влезем във форма. Той идва ненадейно и просто нямаме различен избор, с изключение на да го задоволим. А вярната тактика е да вземем превантивни ограничения.

Това, на което би трябвало да обърнем главно внимание, са нивата ни кръвна захар. Когато те не са в норма и позволяваме внезапни скокове и спадове, тогава сигурно ще имаме проблем с устояването на сладките изкушения. Добрата вест е, че има няколко питиета, с които елементарно можем да реализираме салдото.

Вода

Толкова елементарно и просто. Без нея тялото ни няма по какъв начин да работи вярно. А един от плюсовете на пиенето на задоволително вода е намаление на равнищата на кръвна захар. Просто непотребната глюкоза се прочиства от организма през урината.

Дехидратацията основава среда за по-висока централизация на кръвна захар, а тя може в допълнение да способства за обезводняването. Затова просто би трябвало да си пием най-малко тези наложителни два литра дневно.

Матча

Японският тънко надробен зелен чай стана много известен в последните години с помощта на редицата изгоди, които има за здравето. Според редица проучвания, приемът на зелен чай понижава равнищата на инсулин на гладно.

А катехините, открити в чая матча, усъвършенстват инсулиновата сензитивност. Той е богат и на епигалокатехин-3-галат (EGCG), който подтиква усвояването на глюкозата в клетките и понижава равнищата на кръвната захар.

Чай от лайка

Той освен ни оказва помощ да се отпуснем вечер и да заспим по-лесно, само че и е цялостен с антиоксиданти. Според разнообразни проучвания, тази напитка оказва помощ за по-добър контрол върху равнищата на кръвна захар. Това е открито при пациенти с диабет тип 2, консумиращи я по три пъти дневно след хранене.

Зелени смутита

Те са потребни, в случай че желаеме да отслабнем, и по още една причина - карат ни по-рядко да посягаме към сладкото. Причината е, че освен усъвършенстват метаболизма, само че и намаляват равнищата на кръвна захар, изключително в случай че ги одобряваме за закуска.

Най-добре е смутитата да съдържат кейл или спанак, целина, банан и семена от чиа. Тази ударна доза фибри ще ни държи сити за по-дълго време и няма да посягаме към нездравословните изкушения, преди да е станало време за обяд. А и фибрите потвърдено контролират равнищата на кръвна захар.

Кафе/ чай с канела

Може малко да променим утринните си привички, като в обичаната напитка, с която започваме деня, не слагаме захар или мед, а я поръсим с малко канела. Така тя ще стане освен ароматна, само че и ще ни помогне да овладеем равнищата на кръвната захар, увеличавайки инсулиновата сензитивност.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР