Гладът за майстори у нас наду цените на ремонтите. В

...
Гладът за майстори у нас наду цените на ремонтите. В
Коментари Харесай

Телеграф: Майсторите вдигнаха цените на ремонтите

Гладът за майстори у нас наду цените на ремонтите. В момента единствено за труд по нова баня би трябвало да се бръкнете с над 5 бона, сподели изследване на " Телеграф “. Цените са съвсем двойни по отношение на две години по-рано.

За общоприетоо мокро помещение в панелка от към 4,5 квадрата ще ви одерат с 5400 лева, а през 2020 година цената е била към 3000 лева, сподели информация от предложения на компании за поправки.

В цената не влизат материалите като плочки, мивка, шкафчета, душ и други. Гаранцията е съгласно контракта, който подпишете с компанията, която ще работи. Ако желаете да си спестите хилядарка, може да заложите на занаятчия на доверие, без контракт и без гаранция. Тогава обаче няма да можете да си търсите правата, в случай че не сте удовлетворени.

Дефицит

" Майсторите сме недостиг сега. Много сътрудници отидоха в чужбина. Тези, които останахме, постоянно хващаме по няколко обекта едновременно, претрупани сме. Имам питане за слагане на гипсокартон в едно ново жилище, само че сега съм толкоз ангажиран, че хората ще би трябвало да почакат най-малко два месеца.

И с други сътрудници е същото “, разяснява Васил Иванов, който е експерт по гипсокартон от София.

Много постоянно идват даже майстори от чужбина, да вземем за пример от Турция, споделиха консуматори. По-голям късмет за неотдавнашен ремонт имате, в случай че наемете по-голяма компания, само че тогава ще ви излезе по-скъпо, откри инспекция.

Минимум 30 хиляди лв. бюджет трябва да отделят хора, закупили ново двустайно жилище, а при по-големите жилища надлежно най-малко 50-60 хиляди лв.. Естествено, всичко е доста самостоятелно и зависи от това дали клиентите ще изберат по-базисни довършителни работи, или ще заложат на бутиково осъществяване.

Ако се ремонтира остарял апартамент, заделената сума би трябвало да е с най-малко 50% повече.

Причината е, че при тях нормално има цялостно възобновяване на електрическата и ВиК инсталацията.

Цени

Ориентировъчните цени за работа вървят от 38 лева за фаянс до 130 лв. за слагане на огромни плочки гранитогрес. Циментовата замазка варира от 20 до 35 лева на квадрат според от дебелината, а полагане на мазилката за баня върви към 20 лева

За две ръце багра с латекс ще ви изискат 7-8 лева на квадрат. Само шпакловката преди този момент излиза към 8 лева, а грундирането преди боята е 3 лева Таванът от гипсокартон ще ви коства 22 лева, а предстенната облицовка - 35 лева

Материалите ще са по-евтини, в случай че ги поръча майсторът, тъй като множеството компании за поправки имат спомагателни отстъпки, когато пазарят от тържищата. От плочките за баня да вземем за пример може да си спестите 10-ина %. От магазина най-масовите плочки за стена вървят към 22-23 лева за квадрат, а декоративните, които се слагат като фриз, костват сред 20 и 30 лева

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР