Гладът е засегнал рекорден брой сирийци и нещата могат да

...
Гладът е засегнал рекорден брой сирийци и нещата могат да
Коментари Харесай

Гладът е засегнал рекорден брой сирийци и нещата може да се влошат, предупредиха организации

Гладът е засегнал рекорден брой сирийци и нещата могат да се влошат, предизвестиха няколко неправителствени организации. Предупреждението беше отправено в навечерието на конференция за интернационална помощ за Сирия, която ще се състои през днешния ден в Брюксел, предадоха международните организации.

Сега към 9,3 милиона сирийци си лягат гладни, до момента в който спомагателни над две милиона рискуват да имат същата орис, се споделя в предизвестието на няколко интернационалните неправителствени организации, измежду които Норвежкия съвет за бежанците и "Оксфам ". Те акцентират, че интернационалната помощ за Сирия е по-необходима от когато и да било.

Сирийците, които претърпяха съвсем десетилетие на война и преселение, в този момент са изправени пред невиждан апетит, който прави милиони хора мощно уязвими и на COVID-19, се споделя в предизвестието.

Над 216 000 бежанци са се завърнали по домовете си в сирийските провинции Идлиб и Алепо

В отчет от предходната седмица се припомняше, че предходната година донори са дали 8,9 милиарда евро за сирийците под формата на грантове за Турция, Египет, Ирак, Йордания, Ливан и Сирия. Организация на обединените нации в този момент се нуждае от 3,8 милиарда $ за работата си, обвързвана със Сирия.

Днешният конгрес ще е осмата годишна дарителска конференция за Сирия и четвъртата, домакинствана от Европейски Съюз. В него ще вземат участие към 320 страни, включително Съединени американски щати, основни организации на Организация на обединените нации и други.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР