Глад за къщи има сред купувачите на имоти в София,

...
Глад за къщи има сред купувачите на имоти в София,
Коментари Харесай

Цените летят: Глад за къщи в София

Глад за къщи има измежду купувачите на парцели в София, сподели изследване на „ Телеграф “.

Много хора търсят подготвен дом за нанасяне на два етажа с дребна външна повърхност и личен гараж. Подобни парцели има в софийските села, само че не и навътре в града, описаха брокери.

Дефицит са къщите за продажба в огромните квартали.

Има и предложения за сходни парцели в центъра, само че те са или в категорията първокласни с цени над 400 000 евро, или са доста остарели и за главен ремонт.

Предлагат се къщи и в някои квартали като Орландовци, „ Модерно предградие “, Требич.

По думите на брокери доста от постройките са в региони с недобър имидж и поради това и продажбата им е по-трудна.

Най-много са къщите за продажба в по-тузарските региони като Бояна и Панчарево, където цените потеглят от 500 000 евро и стигат съвсем до 2 млн. евро за най-луксозните.

Пазар има също и в Банкя и прилежащите села, където в последните години има интерес и към пазаруването на имоти за строителството на къщи, допълниха брокери.

В околните до София села Владая, Чепинци, Нови Искър може да купите парцел за 120 000 евро. Край столичния квартал „ Обеля “ се продава и цяло имение за половин милион евро.

В момента измежду вложителите има нов тренд. Заради засиления интерес на купувачите към къщите в последните години доста от строителите се насочиха към планове за цели затворени комплекси от едноетажни и двуетажни фамилни постройки.

Сред топдестинациите за затворени комплекси са региони към София като „ Камбаните “, Бояна и други Всеки комплекс разполага с по към 20 къщи, паркинги и градинки, като жилищата към този момент се продават на зелено и се планува да са подготвени до края на 2024 година.

Нов дом на два етажа с гараж и няколко стаи излиза 290 000 евро. Имотът е от 141 квадрата, като достъпът до него е през преграда.

На партерното равнище е ситуиран хол с кухненски бокс и столова, тоалетна и тераса, а на второто са три независима спални, две бани с тоалетни и мокро помещение.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР