Глад, срам и лишени от дом: бедността превзема най-богатата държава

...
Глад, срам и лишени от дом: бедността превзема най-богатата държава
Коментари Харесай

Глад, срам и лишени от дом: Бедност превзема най-богатата държава в света

Глад, позор и лишени от дом: бедността завладява най-богатата страна в света.

Над 40 милиона души в Съединени американски щати живеят под прага на бедността, два пъти повече, в сравнение с преди петдесет години. Това може да се случи доста бързо с всеки американски жител, показва в собствен материал Дойче Веле .

Много хора в Съединените щати изпадат от мрежата за обществена сигурност. В структурно слабия минодобивен регион на Апалачите към този момент е съвсем обикновено хората да пазарят с купони за храна .

А тези, които губят дома си, постоянно нямат различен избор, с изключение на да живеят в кола . В Лос Анджелис има толкоз доста бездомни хора, че организации за подкрепяне стартират да строят дребни дървени колиби, с цел да им обезпечат покрив над главите.

Броят на бездомните деца също нараства фрапантно, достигайки 1,5 милиона , три пъти повече, в сравнение с по време на Голямата меланхолия през 30-те години.

В края на годината, специфичният докладчик на Организация на обединените нации за крайната беднотия Филип Oлстън съобщи след визитата си в Съединени американски щати, че всеки осми американец е под прага на бедността .

" Американската фантазия бързо се трансформира в американска заблуда . Това се дължи на обстоятелството, че в този момент в Съединени американски щати хората имат минимум благоприятни условия да вдигнат своя обществен статус спрямо всяка друга богата страна в света. С голямо благополучие страната се отклонява от главния си ангажимент към правата на индивида ", добавя Oлстън.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР