ГКПП Рудозем-Ксанти може да бъде отворен най-рано в края на

...
ГКПП Рудозем-Ксанти може да бъде отворен най-рано в края на
Коментари Харесай

Най-рано в края на 2023г. може да бъде отворен ГКПП Рудозем-Ксанти

" Граничен контролно-пропусквателен пункт " Рудозем-Ксанти " може да бъде отворен най-рано в края на септември 2023г. ", това осведоми регионалният шеф на Смолян Стефан Сабрутев след работна аудиенция в Гърция. 

„ За страдание за следващ път ще се удължи периода заради зародили по време на строителството непредвидени строителни действия, а точно две новообразували се свлачища. Едното е наоколо до българската граница. Това постанова да се проведат нови процедури за избор на реализатор за съответните два сектора, които ще удължат периода. След като се срещнах и на място с напредъка по построяването на пътната права до границата, би трябвало да кажа напълно ясно на жителите на област Смолян, че в най-хубавия случай пътят ще подготвен най-вероятно в края на 2023г. Тогава ще проработи и Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Рудозем-Ксанти “, през който ще бъде допустимо прекосяването на МПС до 3,5 т.. ", добави Сабуртев.
 Областна администрация Смолян
" На обекта се работи интензивно. До 3 месеца следва да бъде приключена и асфалтирана правата до 5-и километър от Димарио, в посока границата с България. Сега се работи по двата тунела и виадукта по трасето. Но тези свлачищни процеси, за които са нужни спомагателни интервенции за премахване, обвързани с процедури и периоди, ще забавят процеса във времето “, сподели регионалният шеф на Смолян.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР