Гийермо дел Торо е майстор на мрачната приказка, с акцент

...
Гийермо дел Торо е майстор на мрачната приказка, с акцент
Коментари Харесай

Гийермо дел Торо: Новият ми филм „Пинокио“ не е създаден за деца

Гийермо дел Торо е занаятчия на мрачната приказка, с акцент върху думата " мрачна ". Така че, макар че някои от плановете му са обозначени като " приказки ", това не значи безусловно, че са за деца. Това важи с цялостна мощ за последния му план " Пинокио ", за който самият Дел Торо споделя: " Децата могат да го гледат. Но той не е основан за деца. Той е основан за нас “, цитира MovieWeb.

Макар че мнозина към този момент са добре осведомени с Пинокио, разказан през призмата на Дисни, както анимационен, по този начин и игрален, тази версия безспорно ще се насочи към по-мрачните детайли от истинския разказ от 1883 година " Приключенията на Пинокио " на Карло Колоди. Всъщност Дел Торо съобщи, че е бил въодушевен от версията на романа от 2002 година, илюстрирана от Грис Гримли, като уточни тази версия като причина за основаването на кино лентата.

Филмът на Гийермо дел Торо " Пинокио " също наподобява фантастично, като употребява малко потребления формат на стоп-моушън анимацията (използване на същински обекти вместо компютърни рисунки), с цел да вдъхне живот на дървената кукла и историята. Филмът може да се похвали и със звезден актьорски състав, който включва Юън Макгрегър, Дейвид Брадли, Грегъри Ман, Бърн Горман, Рон Пърлман, Джон Туртуро, Кейт Бланшет, Кристоф Валц, Тилда Суинтън, Том Кени и други Режисьори на кино лентата са Дел Торо и Марк Густафсон, а Дел Торо е и съавтор на сюжета дружно с Патрик Макхейл.

" Пинокио " на Гийермо дел Торо не е единствената акомодация на оживялото дървено момче, която излезе по екраните тази година. Дисни също направи игрална акомодация на приказката, като Робърт Земекис е режисьор, а сюжетът е написан в съавторство с Крис Вайц. Версията на Дисни има собствен личен звезден актьорски състав, който включва Том Ханкс, Джоузеф Гордън-Левит, Бенджамин Еван Айнсуърт, Ангъс Райт, Синтия Ериво, Шийла Атим, Лорейн Брако, Кийгън-Майкъл Кий, Люк Евънс и други

Определено е едно от тези странни холивудски съвпадения, че получаваме два кино лентата за Пинокио в една и съща година, само че от време на време се случва. Въпреки това наподобява, че версията на Пинокио на Гийермо дел Торо ще бъде тази, която ще се помни и на която ще се обръща внимание в бъдеще. Версията на Дисни беше посрещната с неприятни мнения, като получи единствено 27% от критиците в Rotten Tomatoes и също толкоз отчайващи 29% от публиката.

Пинокио на Гийермо дел Торо, въпреки това, има полярно противоположно преживяване с 97% от критиците в Rotten Tomatoes и 84% от публиката. Определено няма да е изненада, в случай че забележим този филм да се появи в категорията за анимация на премиите " Оскар " тази година. Досега филмът е хвален за красивата си анимация и верността си към мрака, който се съдържа в истинския материал. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР