Гинка Върбакова не е от ГЕРБ и никой не влияе

...
Гинка Върбакова не е от ГЕРБ и никой не влияе
Коментари Харесай

Гинка Върбакова не е от ГЕРБ и никой не влияе върху сделката, отсече Цветанов

" Гинка Върбакова не е от ГЕРБ и никой не въздейства върху договорката. Тя е по чешкото законодателство, а по контракт е по великобританското законодателство. " Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Той отговори на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която по-рано го попита дали дали ГЕРБ желаят страната да придобие 33-34% от договорката, тъй като шефът на АЕЦ " Козлодуй " споделил, че не е склонен страната да дава пари и да купува. По думите на Цветанов в случай че страната демонстрира интерес, то тя може да вземе този надзорен пакет от 33%.

" Електроразпределителните сдружения нямат нищо общо с електропреносната мрежа. Електроразпределителните сдружения са приватизирани, страната взима 33%. След всичките години след приватизионния контракт са извоювани 41 млн лв. дивиденти към страната ", а не 50%, както твърдяла Нинова.

Цветанов съобщи и че би трябвало да се съберат политическите съсловия и партии, които да загърбят политическите си пристрастия и да поговорят по тази причина какво е най-добре за страната и публичния и народен интерес.

" Държавата няма нищо общо със договорката. Участието в медиите след Българска социалистическа партия става наложително, тъй като имаше доста лъжи. На първо място би трябвало да се обясни въпросът с това, че електроразпределителните сдружения нямат нищо общо с електропеносната мрежа ", съобщи Цветанов и добави, че в случай че 67% от договорката се приватизира, то с останалите 33% губим всевъзможен действен надзор върху сдружението.

Цветанов уточни и че електоразпределителните сдружения нямат отношение към цената на тока. Той посочи, че през цялото ръководство на ГЕРБ има 2 две стратегически комфортни сдружения за електропреносната мрежа и това са ЕСО и " Булгартрансгаз ". Тези сдружения нямало да се приватизират и ГЕРБ щели да продължат да работят и да пазят националните ползи.

" Пред Българското европредседателство даваме акцент за Западните Балкани и евроатлантическата ориентировка. Българска социалистическа партия не желае евроинтеграцията да се случи за Западните Балкани и по тази причина са срещу ", разяснява още Цветанов. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР