„Гинади е бил пиян и дрогиран. Никъде обаче не е

...
„Гинади е бил пиян и дрогиран. Никъде обаче не е
Коментари Харесай

Родителите на жертвата от мелето край Сопот: Гинади е бил пиян и дрогиран, но...

„ Гинади е бил пийнал и дрогиран. Никъде обаче не е вписано това. Свидетели са го видели, само че проби на са му били направени. Уби детето ми, а дори не се признава за виновен”, това бе първият коментар на родителите на починалия Антон Георгиев в мелето на пътя Сопот – Карлово.

Момчето умря в болница след тежък конфликт, при който кола се заби в дърво. Зад кормилото на транспортното средство е бил Гинади Тодоров, който се оказал и без брошура.

19-годишният Гинади застана пред Окръжен съд-Пловдив. Той е обвиняем за това, че е нарушил два члена от Закона за придвижване по пътищата и по несъобразителност е провокирал ПТП, в което е починало момче.

В правосъдна зала бяха родителите на жертвата, които очевидно не бяха удовлетворени от обвинителния акт. Пред кореспондент на "Трафикнюз " те споделили, че очевидците на ПТП-то са им декларирали, че виновният лидер е бил пийнал и дрогиран.

Такава констатация от страна на държавното обвиняване не е направена. В обвиняването попада само, че Тодоров е карал без да има шофьорска брошура.

„ Беше 22:00 часа, когато Гинади и другите момчета пристигнаха. Измъкнаха го от леглото, с цел да излиза с тях. Разхождали са се с колата. Пред удара са били за алкохол до денонощния магазин. Всички разказваха, че лидерът е бил пиян”, обявиха още майката и бащата на Антон.

Гинади също бе с подкрепление в лицето на родителите си и бременната си другарка. Младият мъж отхвърли да признае виновност и пожела делото да се гледа по общия ред.

„ Това е желанието на клиента ми, въпреки аз да не съм склонен с това”, декларирал бранителят му – юрист Стефан Шипкалиев.

По време на делото бяха конституирани родителите на умрелия Антон Георгиев като частни обвинители. Техен представител бе юрист Ангел Боев, който изиска делото да бъде върнато на Окръжна прокуратура.

По думите му е позволено значително нарушаване в досъдебното произвеждане, обвързвано с един от потърпевшите при случая. Въпросното лице – Тодор Христов е получил пострадвания след удара, направена му е експертиза, само че същият не е конституиран като потърпевш и не са му разяснявани правата му още по време на следствието.

„ Считам, че на Христов е породена междинна телесна щета и от тук изхожда настояването му, лицето да бъде вписано като потърпевш и надлежно за частен обвинител. Правната подготовка и обвиняването неименуемо би трябвало да се прецизира”, декларирал пред магистратите юрист Боев.

Искането на юриста бе порязано от ръководителя на съда, като го дефинира като безпричинно.

Безмълвен останал самият Гинади, които даже не погледнал почерненото семейство.

Така делото бе планувано в законоустановения период, като тогава ще бъдат разпитани всички очевидци и движимости лица.

Инцидентът стана на 31 март тази година на пътя Карлово – Сопот. Лекият автомобил – Форд Ка, ръководен от Гинади, се движил с висока скорост, излязъл е от пътя и се е забил в дърво. Сериозно бе потърпевш 19-годишният лидер, който се оказал без брошура. Ранени бяха трима пасажери, един от които умрял в следствие.

Колата, в която са пътували, бе смачкана до неразбираемост. Наложило се е пожарникари да режат ламарините, с цел да извадят потърпевшите.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР