Гимназията е същинско влакче на ужасите от емоции, вариращи от

...
Гимназията е същинско влакче на ужасите от емоции, вариращи от
Коментари Харесай

Нещата, които НЕ ни липсват от гимназията! Клюките, ставането рано сутрин и още

Гимназията е същинско влакче на ужасите от страсти, вариращи от положителни до искрено неприятни. Ето лист с пет неща, които сигурно НЕ ни липсват от тези години:

Ставането рано заран

Повечето хора в България стартират работа в девет сутринта, само че в случай че си възпитаник, стартът в 7:30 не ти мърда. Като прибавим и обстоятелството, че мнозина от нас не си лягаха до дребните часове на нощта, имаме рецепта за едно истински… хм, будно начало на деня.

via GIPHY

Да виждаш същите хора всеки божи ден

Да виждаш същата група хора всеки ден си има плюсове – като това с най-хубавата ти другарка да ядете хрупанки през междучасието и да си разказвате в-с-и-ч-к-о за момчетата, които харесвате. Що се отнася до съучениците, с които не си допадаш обаче, гимназията може да е истински пъкъл. В „ естествения “ свят можем просто да отбягваме хората, които не харесваме: в учебно заведение, би трябвало да разделяме една стая с тях всекидневно, пробвайки се да не влизаме в разногласия.

Виж още: ТВ героите, които бихме ненавиждали в същинския живот – Кари Брадшоу, Рос от “Приятели ” и още!

Оценките

ОК – разбираме, че са (донякъде) нужни. Но в избран миг, фокусът върху знанието (за който се допуска, че е задачата на училище) като че ли се изгуби и оценките станаха приоритет. А когато учителите и родителите ти придават толкоз огромна тежест на университетския триумф, е елементарно се почувстваш, като че ли цялата ти стойност се мери в числа.

Геометрията…

…и всичката друга безполезна информация. Сигурни сме, че формулата за лице на паралелепипед е съответстваща за тези 0.01% от нас, които ще станат архитекти. За останалите, обаче, тя едва ли ще влезе в приложимост. Чудим се дали в случай че образователната стратегия не се базираше повече на същинския свят (и ползите ни!), то и ние нямаше да учим с по-голям възторг.

via GIPHY

Ниското самочувствие

Малцина от нас се усещат в топ форма, когато са в гимназията. И въпреки в по-късните класове трансформацията ни в хубав лебед към този момент да е в ход, то осми и девети клас са… кофти. Шини, неумело нанесен коректор за пъпки и доста, но доста зле съчетани тоалети: в този момент като се замислим, май би трябвало да се поздравим за това какъв брой надалеч сме стигнали!

Изображение: https://www.istockphoto.com/

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР