Гимназиален директор: Не е удачно да се учи през юли

...
Гимназиален директор: Не е удачно да се учи през юли
Коментари Харесай

Гимназиален директор: Не е удачно да се учи през юли

Гимназиален шеф: Не е удачно да се учи през юли Не е удачно юли да има образователен развой, такова мнение изрази пред Дарик шефът на русенската математическа гимназия Митко Кунчев.  Възпитаници на учебното заведение завоюваха четири медала и огромната купа на интернационалната олимпиада по математика в Сингапур.
 
По предлагането на просветното ведомство учениците да учат със седмица повече, само че да имат по-големи ваканции, шефът уточни, че преди да се създадат сходни промени, би трябвало доста деликатно да се обсъдят. " Има доста дълбоки обичаи образованието в България и всевъзможни промени от този темперамент пред да се създадат, би трябвало доста деликатно да бъдат разисквани и аргументирани ", сподели Кунчев.

Предлагат по-дълги ваканции за учениците, обмислят да удължат образователната година

По думите му би трябвало да се има поради с изключение на фактора обичаи и какво се цели с такава смяна.

Според него не е удачно и съществено през юли да тече образователен развой. " 30 юни е последна дата, след която и заради климатичните условия в страната воденето на образователния развой не е в доста положителни условия ", сподели школският шеф. Освен това практиката демонстрира, че доста възпитаници от 11 клас още от 1 юли стартират да работят и съгласно Кунчев, това е задоволително значимо.

Дали обаче може да се стартира седмица по-рано? " Трябва да се има поради въпреки всичко, че учителите имат отпуски, които би трябвало да вземат. По-скоро би било допустимо малко по-рано да стартира образователната година, в сравнение с да се учи през юли, съгласно мен ", сподели Кунчев във връзка друга концепция, която пък идва от работодателски организации - образователната година да стартира от 1 септември.

Имало е случаи в България, когато образователната година е започвала на 1 септември, само че по-късно е имало почивка при започване на есента, когато учениците са били разпускани, с цел да могат да вземат участие в гроздобера и други селскостопански действия.

" За да стартира образователната година на 1 септември обаче, това значи, че всички учители би трябвало да са на работа седмица авансово, т.е. към 23 август, тъй като има софтуерно време да се приготви образователната година. Започването на образователната година със седмица по-рано би могло да се направи ", счита Кунчев. Той обаче посочи, че би трябвало да се намерения по какъв начин учителите ще употребяват годишната си отпуска. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР