Гигантски аквариум с тропически риби се пръсна в центъра на

...
Гигантски аквариум с тропически риби се пръсна в центъра на
Коментари Харесай

Гигантски аквариум се пръсна и наводни центъра на Берлин

Гигантски аквариум с тропически риби се пръсна в центъра на Берлин в региона на Александърплац, където наводни и блокира централния столичен бул. " Карл Либкнехт ". Двама индивида са ранени вследствие на случая.

 

Dom Aquarée се намира в хотел " Радисън " (Radisson Collection Hotel), пред който гледката от улица " Карл Либкнехт " е като след бомбена детонация на приземния етаж.

Сградата е на практика негодна за настаняване на хора и към 350 посетители би трябвало да бъдат евакуирани.

16-метровият стъклен цилиндричен аквариум - AquaDom, бе най-големият в света, приютяваше коралов риф с над 1500 тропически риби от 80 разнообразни типа и бе е известна туристическа атракция. Той бе ситуиран в пространството сред комплекс от здания на Александърплац.

Диаметърът на оборудването е 11.5 метра и вътре в него минава асансьор, което прави мястото известна атракция за туристите на немската столица. Аквариумът е цялостен с към 1 милион литра солена вода, което са хиляда куб.м с тегло към хиляда тона.

Около 5.45 сутринта (04.45 GMT) се е чул мощен тропот, след което над 1 милион литра вода дружно с елементи от фасадата на хотела, намиращ се в комплекса, са изхвърчали на улицата, оповестяват локалните медии.

Персоналът и гостите на хотела са евакуирани.

Повече от 100 чиновници на аварийно-спасителните служби на Берлин бяха незабавно изпратени на мястото на случая. Има двама потърпевши от счупените стъкла, сподели представителят на полицията Мартин Щралау.

Причината за повредата към момента не е открита. Според предварителни данни на полицията, няма признаци на целенасочена офанзива.

На място са пристигнали екипи на Службата за техническа помощ (Technisches Hilfswerk, THW), които следва да открият повредели ли са детайли от носещата структура на постройката.

Според притежателя на аквариума, той е висок 16 метра, диаметърът му е 11.5 метра и един от най-големите в света независимо сложени цилиндрични аквариуми.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !    
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР