Гигантска рисунка с площ 5 декара ще направят в Пловдив

...
Гигантска рисунка с площ 5 декара ще направят в Пловдив
Коментари Харесай

Спящ великан се изтяга на 5 декара в Пловдив

Гигантска рисунка с повърхност 5 декара ще създадат в Пловдив световноизвестните художници на графити Елла & Питр. Тя ще бъде създавана в продължение на пет дни - от 1 до 5 юли. Творбата е толкоз огромна, че ще може да се вижда и от аероплан, летящ на 10 000 метра над земята. Тя е част от фестивала на студентите франкофони „ Да творим дружно ”. Много от тях учат в пловдивския медицински университет.

В Пловдив ще дойдат и десетки други млади франкофони от Европа. Голямата загадка е къде тъкмо ще бъде сложена рисунката от 5000 кв. м. Единствените подобаващи терени за това са в ЖР „ Тракия ” и в региона на Гребния канал. Мегарисунката е част от събитията за ЕСК, по тази причина и мотото й е „ Заедно ”.

Елла Безнайу и Лоик Нива са от Сент-Етиен. До 2007-а те не се познават и инцидентно виждат творбите си по разнообразни стени и градски пространства. Обединяват се в артистична група и по този начин се ражда Елла & Питр. Работите им са големи и от дълго време не са единствено графити по фасади на остарели къщи. Елла и Лоик рисуват по плоски покриви на огромни здания, по асфалта на улици и градини и даже по язовирни стени. Рисуват еднотипни човечета, които се прозяват или спят. Медиите по света ги назовават „ Спящите великани ”. Най-голямата им рисунка е с размери 21 декара. До момента Елла и Лоик имат в сбирката си повече от 40 такива произведения в разнообразни страни по света.

Дрон ще хвърчи над мястото, където ще рисуват Елла & Питр и студентите доброволци. Всеки ден в обществените мрежи ще бъде пускан видео репортаж от основаването на пловдивския исполин.

Проектът в Пловдив се реализира благодарение на няколко огромни организации като Университетската организация на Франкофонията, Международната организация на Франкофонията и Медицинския университет в Пловдив. Спонсори обезпечават стотици килограми багра.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР