Гигантите в сферата на социалните мрежи Facebook смята да смени

...
Гигантите в сферата на социалните мрежи Facebook смята да смени
Коментари Харесай

Facebook променя името си?

Гигантите в областта на обществените мрежи Фейсбук счита да смени комерсиалното си название, съобщи Ройтерс, базирайки се на софтуерното издание „ Върдж “.

Според осведомен източник, представен от „ Върдж “, основният изпълнителен шеф на Фейсбук Марк Зукърбърг ще приказва за промяната на името по време на годишната конференция на компанията на 28 октомври, като самата вест може да бъде оповестена и по-рано.

В отговор от Фейсбук обявиха, че не разясняват „ клюки и спекулации “.

Новината идва в миг, в който компанията е подложена на възходящ надзор от държавното управление на Съединени американски щати върху нейните бизнес практики. Представители и на двете водещи партии в страната насочат рецензии към компанията по редица тематики, от неспособността и да се оправя с разпространяването на подправени вести до въздействието на нейните платформи върху психологичното здраве на по-младите консуматори.

При ребрандирането обществената мрежа Фейсбук ще се нарежда като един от многото артикули на компания-майка, която седи още зад Instagram, WhatsApp, Oculus и други, показват от „ Върдж “.

Промяната на името не е нещо извънредно за колосите от Силициевата котловина.

През 2015 година Гугъл сътвори създаде Alphabet Inc като холдингова компания, с цел да разшири бизнеса си оттатък региона на интернет търсенето и рекламата и да ръководи разнообразни други инициативи – от планове за самостоятелни транспортни средства до здравни технологии.

Потенциалната промяна на името на Фейсбук е обвързвана и с фокуса на компанията върху построяването на по този начин наречената „ метавселена “ – онлайн свят, където хората употребяват разнообразни устройства за придвижване и другарство във виртуална среда.

Фейсбук влага големи средства във виртуалната действителност (VR) и разширената действителност (AR) и има намерение да свърже своите съвсем три милиарда консуматори посредством няколко устройства и приложения.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР