Гигантът за електронна търговия Amazon започна да предлага на абонатите

...
Гигантът за електронна търговия Amazon започна да предлага на абонатите
Коментари Харесай

Заради конкуренция: Amazon пусна безплатни еднодневни доставки в Бразилия

Гигантът за електронна търговия Amazon стартира да предлага на клиентите на услугата Prime безвъзмездна експресна доставка за един ден в 50 бразилски града на фона на ожесточената конкуренция в най-голямата стопанска система в Латинска Америка, съобщи „ Ройтерс “.

Този ход идва в миг, в който локалните противници MercardoLibre и Magazine Luiza влагат съществено, с цел да усилят скоростта на доставките и да завоюват още клиенти.

Инициативата на Amazon, която към този момент съществува за клиентите на Prime във Англия, Канада и Съединени американски щати, идва две години след старта на услугата в Бразилия.

Преди това потребителите имаха достъп до безвъзмездна двудневна доставка с опция за в допълнение възнаграждение на еднодневна доставка.

В страната Amazon се подрежда на 4-то място по месечни визити на уеб страницата, изоставайки пред MercadoLibre, Americanas и OLX, която е подкрепена от SoftBank.

Логистиката е изключително сложна за бразилските компании, ангажирани с електронна търговия, поради нестабилната инфраструктура в Бразилия. По-рано тази година MercadoLibre разгласи инвестиция от 1.91 милиарда $ в логистиката в латиноамериканската страна, където от юни опитва с доставки в същия ден в някои градове.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР