Гигантът в сферата на социалните медии обяви, че “програмата за

...
Гигантът в сферата на социалните медии обяви, че “програмата за
Коментари Харесай

Работещите в Meta ще могат да отлагат връщането в офиса

Гигантът в областта на обществените медии разгласи, че “програмата за отсрочване на връщането в офиса ” е основана, тъй че да даде на чиновниците на компанията еластичност, когато става въпрос за присъствената работа.

През август от Meta оповестиха, че са възнамерявали да отсрочат проекта си за връщане в офиса на чиновниците в Съединени американски щати до януари 2022 година поради опасенията към COVID-19.

 

Джанейл Гейл, вицепрезиент на в Meta, отговаряща за човешките запаси, споделя в свое изказване, че компанията осъзнава, че някои чиновници не са подготвени да се върнат в офиса.

“За тези, които желаят да се завърнат през януари, чакаме да осигурим едно витално престояване в офиса, в което с приоритет ще продължат да бъдат здравето и сигурността, ” споделя Гейл.

“Ние също по този начин осъзнаваме, че някои от чиновниците не са подготвени да се върнат назад в офиса, ” добавя тя. “Продължаваме да предлагаме най-различни варианти, от които да изберат най-хубавото за тях. ”

От Meta оповестиха, че избрани чиновници ще могат да подават молби за работа напълно отдалечено, в случай че е допустимо да правят работата си надалеч от офиса.

Компаниите по целия свят са принудени да премислят тактиките си за завръщане на работа, до момента в който разновидността Омикрон на COVID-19 продължава да се популяризира бързо.

От Гугъл оповестиха предходната седмица, че отсрочват за неустановен интервал от време проекта си за завръщане в офисите през януари в международен мащаб.

Преди време Meta възнамеряваше да върне чиновниците си в офисите през октомври при строги условия за имунизация и носене на маски, само че след това се отхвърли от тези проекти.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР