Гигантът в онлайн търговията Амазон (Amazon) не трябва да осигурява

...
Гигантът в онлайн търговията Амазон (Amazon) не трябва да осигурява
Коментари Харесай

Съдът на ЕС: Амазон не е длъжен да има телефон за връзка с клиенти

Гигантът в онлайн търговията Амазон (Amazon) не би трябвало да обезпечава телефонна или факс линия, с цел да дава отговор на запитванията на клиентите си, реши през днешния ден Европейският съд, представен от ДПА.

Онлайн магазините имат обвързване да обезпечат на купувачите ефикасни средства за връзка, показва съдът, само че добавя, че по-нетрадиционната услуга за противоположна връзка на Амазон дава отговор на директивата на Европейски Съюз за потребителските права.

В решението си съдът отхвърля желае против европейското поделение на Амазон, импортиран от немска организация за отбрана на потребителските права, която упреква компанията, че няма добра връзка с клиентите.

Според немските закони виртуалните търговци би трябвало да дават телефонен номер, когато откриват онлайн магазин.

Правозащитната организация искаше Европейският съд да накара Амазон да даде телефона връзка и да се произнесе дали условията съгласно немския закон подхождат на европейските наставления. Съдът постанови, че въпреки обезпечаването на ефикасни способи за връзка да са значими, въпреки всичко е нужно в същото време търговците да имат независимост в бизнеса си.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР