Гигантът в електронната търговия на дребно Amazon унищожава милиони непродадени

...
Гигантът в електронната търговия на дребно Amazon унищожава милиони непродадени
Коментари Харесай

Amazon унищожава милиони непродадени стоки всяка година

Гигантът в електронната търговия на дребно Amazon унищожава милиони непродадени артикули всяка година във Англия. Това сочи ново следствие на английската телевизия ITV News.

Медията се е натъкнала на големи купчини кутии с надпис "унищожи ". Те са били цялостни с електроника, бижута, книги и други нови или малко употребявани предмети в специфична "зона за заличаване ". Журналистите са снимали практиката и с камера, влизайки под прикритие в склада Dunfermline в Шотландия.

Около 124 000 продукта в Dunfermline са били етикетирани като предмети за заличаване единствено за една седмица през месец април, съгласно вътрешен документ, получен от ITV News. Само 28 000 продукта са били заделени за дарения през същия интервал. Около половината от всички неща, които са били изхвърлени, са били върнати от консуматори артикули, съгласно някогашен чиновник на компанията. Другата половина се е състояла от напълно нови артикули, споделя още той.

Разследването раздруса потребителите в интернет поради нелогичните дейности от страна на компанията, учредена от Джеф Безос. Непотребните артикули биха могли да бъдат дарявани или въпреки всичко да бъдат продавани. Освен това сходно разхищаване на материали е извънредно неекологично.

"Това е невъобразимо количество ненужни боклуци и е просто шокиращо да видиш, че компания за милиарди се отървава от запасите си по този метод ", разясниха представители на екологичната организация Greenpeace пред ITV News.

В публично изказване, Amazon отхвърли да изпраща каквито и да било артикули на сметищата във Англия. Оттам настояват, че депото, което английската медия е посетила, в действителност е място за преработване.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР